(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Kan ikke tvinge kvinner til å gå i høye hæler

Britiske selskaper som tvinger kvinner til å sminke seg og gå i høyhælte sko på jobb, bryter loven, fastslår en parlamentskomité.

Publisert

Over 150 000 personer har signert en underskriftskampanje mot det som omtales som gammelmodige og sexistiske kleskoder, melder NTB. Bak oppropet står resepsjonisten Nicola Thorp, som ble sendt hjem fra kontoret hun jobbet på i London fordi hun gikk i flate sko.

Underskriftskampanjen førte til at kvinne- og likestillingskomiteen i det britiske parlamentet gransket saken. Konklusjonen er at Storbritannia trenger å styrke likestillingslovene slik at kvinner får sterkere vern mot diskriminering gjennom arbeidsplassens kleskoder.

Tvang er utbredt

I komiteens rapport påpekes det at praksisen med å tvinge kvinner til å gå i høye hæler på arbeidsplassen, er utbredt. På Thorps arbeidsplass Portico ble kvinnelige ansatte pålagt å følge en detaljert sminkerutine, og å påføre ny sminke jevnlig gjennom dagen. I tillegg ble kvinnene som farget håret, bedt om at etterveksten aldri skulle være synlig. De måtte dessuten gå i sko med en hælhøyde på mellom 5 til 10 cm, med mindre de inngikk en spesialavtale med sjefen.

Porticos daglige leder Simon Pratt uttalte til komiteen at det ikke hadde falt ham inn at kleskoden, som siden er endret, kunne være ulovlig.

(NTB)

Powered by Labrador CMS