Hardt-fysisk-arbeid

Fysisk arbeid gjør mer vondt

Mennesker med et fysisk krevende arbeid opplever oftere arbeidsrelaterte smerter enn de som har et mindre fysisk arbeid.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Konklusjonen stammer fra en ny undersøkelse basert på svar fra 16 300 yrkesaktive dansker, skriver videnskab.dk. Ifølge undersøkelsen har 33 prosent opplevd smerter flere ganger ukentlig i løpet av de siste tre månedene. Fire prosent svarte at smertene har begrenset dem i arbeidet deres. Samtidig viser undersøkelsen at antallet yrkesaktive som opplever smerter, stiger med alderen.

- Ikke greit

– På tross av alt søkelyset vi har satt på arbeidsmiljøet i dette landet, så har vi stadig arbeidsplasser som produserer uhelse. Det blir vi nødt til å gjøre noe med, mener den danske arbeidsmiljøkonsulenten Palle Larsen. Han synes ikke det er greit at folk får vondt i kroppen av å jobbe.

Han sier videre at man er nødt til at se på hvordan arbeidsforhold kan forbedres.

Ifølge Videnscenter for Arbeidsmiljø er det spesielt fem ømme punkter som skal arbeides med, når det dreier seg om at bli kvitt smerter:

* Hold kroppen fysisk i gang.

* Forebygg smerter.

* Gjør øvelser.

* Skap balanse mellom jobb og kropp.

* Fysisk trivsel er et felles ansvar i arbeidslivet.

(videnskab.dk)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS