Flertallet av oss sjekker jobbmailen på ferie. (Foto: Ving)
Flertallet av oss sjekker jobbmailen på ferie. (Foto: Ving)

Vi tar med jobben på ferie

Mer enn halvparten av alle nordmenn sjekker jobbmail på ferie, og mange av oss sjekker mailen daglig.

Publisert

Det viser en undersøkelse gjort av YouGov, på vegne av reisearrangøren Ving. Ifølge undersøkelsen sjekker menn jobbmailen noe oftere enn kvinner. 20 prosent av mennene svarte at de sjekker jobbmailen daglig eller oftere, mot 12 prosent av kvinnene. Det er også flest kvinner som svarer at de logger helt av. Her er det så mange som 50 prosent kvinner som svarer de gjør dette, mot 37 prosent av mennene.

Oslo og Akershus på topp

Det er i Oslo og Akershus at jobbmailen blir sjekket hyppigst. Hele 28 prosent svarte at de sjekker daglig. Aller mest avslappet på tur er de fra Trøndelag og Nord-Norge, Der kun sju prosent sier at de sjekker mail daglig eller oftere. Generelt sett er det de som reiser mest, som også sjekker jobbmailen mest.

Godt av å koble ut

Informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff, sier hun forstår at noen ser seg nødt til å lese mail på ferie.

– Jeg må innrømme at jeg også gjør det, men samtidig prøver jeg å la ferie være ferie og la tid med familien være i fokus. Jeg tror vi alle har veldig godt av å koble helt ut, både fra jobb og fra skjerm generelt når vi er på ferie, sier hun.

Ving sender over 400 000 nordmenn på ferie årlig, og nå nærmer sommer og høysesong seg.

– Mange legger mye tid og penger i feriene sine, og da tenker jeg man også bør klare å legge fra seg telefonen, løfte blikket og nyte alle de fine øyeblikkene. Det er garanter verdt det, avslutter informasjonssjefen.

(Pressemelding fra Ving)

Powered by Labrador CMS