Kjell Haukeli (t. v.), konserndirektør økonomi og finans i NSB og direktør Lars Tendal i Wenaas Workwear inngår avtale om levering av arbeidstøy. (Foto: Wenaas)

Vernetøyleverandør går digitalt

Arbeidstøybedriften har avviklet de tradisjonelle butikkene og satser heldigitalt.

Publisert

– Vi har lagt ned alle butikkene og satser nå for fullt på digitale plattformer innenfor logistikk- og leveransekonsepter, sier adm. direktør Lars Tendal i Wenaas Workwear i en pressemelding.

Ti butikker lagt ned

Ti tradisjonelle butikker er avviklet, og dermed tar Wenaas Workwear steget helt inn i den digitale verden. Selskapet kjøper også tilbake en logistikkbedrift i Måndalen hvor det hele startet i Møre og Romsdal.

Friske ambisjoner

Wenaas har produsert arbeidstøy for norske industriarbeidere siden 1950-tallet. Nå har selskapet altså utviklet og investert i egen webshop for nasjonale og internasjonale kunder.
Selskapet har allerede etablert 60 webbutikker tilrettelagt for sine kunders ordrer og oppfølging. Dette skal dobles i 2016 med en sterk vekststrategi i årene som kommer.
– Vi har ambisjoner for sterk vekst med våre nye e-handelsløsninger, sier Tendal.

Store avtaler

Nylig sluttførte Wenaas Workwear to store avtaler med leveranse av arbeidstøy til to giganter i næringslivet, og avtalen med Posten/Bring går over en treårsperiode. Den omfatter levering av uniformer, arbeidstøy, sko og personlig verneutstyr i Norge og Sverige. NSB/Nettbuss-avtalen er også på tre år og gjelder alt tøy til alle ansatte.

– Vi opplever et stort fokus på økt effektivisering og tydeligere kostnadskontroll fra kundene, sier Lars Tendal i pressemeldingen.
Med e-handelsløsninger og direkte leveranser på arbeidsplassene unngår kundene unødvendig tids- og ressursbruk på gjøre kjøpene ute i butikk.
Tendal sier at e-handelsplattformen, som selskapet selv har utviklet, er designet slik at løsningen er integrert med blant annet Postens eget innkjøpssystem.

Satser i Norge

Helt tilbake i 1931 startet Lars Wenaas butikk i en kjeller i Måndalen i Møre og Romsdal. 20 år etter ble det besluttet å jobbe med utvikling og produksjon av arbeidstøy. Ved inngangen til desember i år investerte Wenaas Workwear i et logistikkselskap i akkurat Måndalen, og dermed er det full virksomhet der hvor det hele startet for 84 år siden.
– Logistikk og avanserte leveransekonsepter er en viktig del av vår kjernevirksomhet, sier Tendal.
(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS