(F. v.) Mikael Falk, Kjell Arne Bekken, Lars Erik Finne, Torbjørn Bekken og Jon Erling Bekken. (Foto: Ahlsell)

Blir størst i Norge på arbeidsklær

Ahlsell Norge AS har inngått en avtale om kjøp av selskapet Bekken & Strøm AS med en årlig omsetning på om lag 400 MNOK. Etter fusjonen blir de landets største leverandør av arbeidstøy, personlig verneutstyr og fallsikringsutstyr.

Publisert

Bekken & Strøm AS er en av landets største leverandører i arbeidsklær, verneutstyr, arbeidssko og profileringstøy. Selskapene har ca. 160 ansatte, med hovedkontor og sentrallager i Gjøvik, og avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Gjøvik, Sandefjord, Mo i Rana og Stryn. Ahlsell kjøper 100 prosent av aksjene i selskapene, og Bekken & Strøm vil fortsette driften under eget merkenavn.

Blir størst på arbeidsklær

Med sine markedsandeler er både Ahlsell og Bekken & Strøm etablerte aktører innenfor klær til profesjonelle brukere. Når disse selskapene nå slår seg sammen, blir de landets største leverandør av arbeidstøy, personlig verneutstyr og fallsikringsutstyr.

– Dette oppkjøpet vil gjøre oss i stand til å tilby spesialistkompetanse sammen med markedets bredeste og dypeste sortiment av det utstyret fagmannen til enhver tid trenger, sier Rune Flengsrud, adm. direktør i Ahlsell Norge. Han legger til at økt fokus på sikkerhet samt strengere krav fra myndighetene har ført til at det er en god vekst innenfor produktområdene Bekken & Strøm representerer.

Gjør det enklere å handle riktig utstyr

Bekken & Strøm har lang erfaring som vil komme Ahlsells kunder til gode, både i form av tilgjengelighet og produktekspertise. Selskapet har i tillegg egen produksjon av arbeidsklær, samt et av landets største trykkeri for profilering av arbeidsklær.

– Ved å bli en del av Ahlsell kan vi tilby enda flere bedrifter et totalkonsept der de aller fleste tilleggsfunksjoner som er forbundet med arbeidsklær er ivaretatt, forteller Torbjørn Bekken, daglig leder i Bekken & Strøm AS.

Selve oppkjøpet forventes å skje i løpet av januar og har en marginal positiv påvirkning på Ahlsells resultat. Merkenavnet Bekken & Strøm vil videreutvikles som en egen organisasjon. Transaksjonen omhandler kjøp av 100 prosent av aksjene i Bekken & Strøm AS og Sandefjord Skofabrikk AS. Kjøpet forutsetter godkjennelse av konkurransetilsynet.

(Pressemelding fra Ahlsell)

Powered by Labrador CMS