Strømsikkerhetshansker-Hone

Sikkerhetshansker for strømarbeidere

En ny tofarget hanske skal gi økt sikkerhet for arbeidere som risikerer kontakt med elektrisk ledende elementer.

Publisert

(Foto: Honeywell Safety Products)

De tofargede hanskene gir brukeren beskyttelse mot elektrisitet fra klasse 00 (500 volt) til og med klasse 4 (36 000 volt), noe som gjør dem egnet for håndverkere som arbeider med strøm, elektriske oppdrag, jernbaner, telekommunikasjon og industrielt vedlikehold.

Arbeid med strømmen på

Strømsikkerheten er spesielt viktig når det gjelder arbeid på, i eller nær elektriske installasjoner, eller ved vedlikehold av elektriske anlegg og utstyr som ikke kan stenges av, opplyser produsenten Honeywell. En av utfordringene for de som arbeider med elektrisitet, er å sikre at beskyttelsesegenskapene til hanskene som de bruker, ikke svekkes på noen som helst måte. To farger på hanskene – rødt ytterlag og beige innerlag – gir en sikker visuell indikator, ifølge produsenten. Dette gjør det mulig å identifisere kutt, slitasje eller rifter i hanskens overflate som kan påvirke sikkerheten til hansken, før hanskene tas i bruk.

Sikkerhetskrav til lysbuefeil

I tillegg til at hanskene testes og sertifiseres etter standarden IEC-EN60903, oppfyller hanskene kalt Electrosoft Bicolor også krav til lysbuefeil under arbeid med ledende elementer.

De nye hanskene oppgis å ha god motstandsdyktighet mot slitasje, og leveres i størrelse 7 til 12.

For mer informasjon, besøk produsentens nettsider.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS