Mastercare-ryggbenk

Tinnitus kan reduseres

Foreløpige studier utført ved Universitetssykehuset i Tampere i Finland viser at tinnitusplager kan reduseres. Studiene ventes ferdige ved årsskriftet.

Publisert

(Foto: Floor-Tec Norge AS)

Forskerne bruker en ryggbenk som pasienten legger seg på og vipper bakover slik at man ligger med hodet nedover i 15 grader. På denne måten strekkes kroppen ut med 26 prosent av sin egen vekt, og blodsirkulasjonen til hjernen øker.

Mange lider av tinnitus

850 000 personer i Norge har fått diagnosen tinnitus. 10 prosent, altså rundt 85 000, har det så ille at det er invalidiserende.

Skulle lindre ryggproblemer

Ryggbenken kom på markedet for 26 år siden og ble utviklet primært for å løse ryggproblemer. Benken kalt Mastercare selges i over 50 land. Det foreligger studier utført av leger og fysioterapeuter som viser at den kan redusere ryggplager fra 50 til 100 prosent, ifølge den norske importøren Floor-Tec Norge, som opplyser at ryggbenken skal kunne redusere en rekke helseplager. Først i år utføres det altså studier som kan fortelle om benken også kan redusere tinnitusplager.

Skulle du være interessert i å prøve ut ryggbenken, kan du kontakte importøren.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS