Tasteplass-i-Bergen

Rasteplass blir tasteplass

Torsdag ble landets første tasteplass åpnet i Bergen. En tasteplass er en tilrettelagt rasteplass med tilgang på gratis wi-fi.

Publisert

Fra venstre: Jan Johansen, Trygg Trafikk, Tom Cato Karlsen, Samferdselsdepartementet og Sigurd Austin, Gjensidige.

Én av tre trafikkulykker skyldes ukonsentrerte sjåfører, og mobilen må ta sin del av skylden for ulykkene. For at færre skal surfe og taste på mobil mens de kjører, har Trygg Trafikk og Gjensidige åpnet landets første tasteplass i Bergen. Flere tasteplasser vil bli tatt i bruk rundt om i landet i løpet av året.

Stopp bilen før du taster

Fra 2005 til 2013 omkom 29 nordmenn som følge av mobilbruk i bil, ifølge Statistisk Sentralbyrå. Mørketallene er store, og 350 000 nordmenn innrømmer mobilbruk mens de kjører.‒ Å taste på mobilen mens du kjører, er som å kjøre med bind for øynene. Det skal svært lite til før du kommer over i motsatt kjørebane, kjører av veien eller treffer en syklist eller fotgjenger. Ved å tilrettelegge for tasteplasser oppfordrer vi bilistene til å bruke mobilen først når bilen har stoppet, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Vil få ned ulykkestallet

Gjensidige Forsikring merker at selv om antallet ulykker på norske veier går nedover, øker eneulykker og ulykker som følge av førerdistraksjoner.

‒ Mørketallene er store, og det er få som vet hvor alvorlig dette problemet virkelig her. Sammen med Trygg Trafikk tilbyr vi med tasteplasser en konkret løsning som kan bidra til ulykkesreduksjon, sier Sigurd Austin, konserndirektør i Gjensidige Skadeforsikring. Tasteplasslanseringen er en forlengelse av trafikksikkerhetskampanjen «Hold Fokus». En undersøkelse gjort av Trygg Trafikk og Gjensidige viser at en tredjedel av de som har sett kampanjen, mener den endret deres holdning til mobilbruk bak rattet.

Felles innsats

Til stede på åpningen var også statssekretær i Samferdselsdepartementet, Tom Cato Karlsen. Han likte tiltaket fra initiativtakerne.

‒ Mobilbruk bak rattet er både ulovlig og farlig. Tasteplasser er et veldig godt tiltak for økt trafikksikkerhet og et prisverdig initiativ fra Trygg Trafikk og Gjensidige, sa Karlsen.

Trafikksikkerhetsorganisasjonen og forsikringsselskapet ønsker felles innsats mot trafikkulykker, og har et sterkt ønske om at lokale myndigheter vil være med på å tilrettelegge for flere tasteplasser i tiden fremover, samt videreføre driften.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS