Tranemo Workwear valgte Miljøfyrtårn. F. v. prosjektleder Arne Andresen, Tranemo, ordfører i Sørum Marianne Grimstad Hansen og markedssjef Frank Melbye, Tranemo. (Foto: Jan Tveita)

Miljøsertifisert verneutstyrsleverandør

Tranemo Workwear i Sørum i Akershus har valgt å bli sertifisert og godkjent som Miljøfyrtårn. Samtidig har bedriften inngått medlemskap i Grønt Punkt Norge.

Publisert

– Hvorfor Miljøfyrtårn?

– Miljøfyrtårn har et godt digitalt verktøy for å oppnå våre miljømål, mener Arne Andresen, prosjektleder og konsulent for Tranemo Workwear i sertifiseringsarbeidet.

– Miljøfyrtårn bidrar til en bærekraftig utvikling og reduserte klimautslipp. Denne samfunnsutviklingen ønsker vi også å ta del i, understreker han.

Samtidig som Tranemo valgte å bli sertifisert som Miljøfyrtårn, ble bedriften også medlem i Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt administrerer returordningen som sikrer bedrifter en miljøvennlig innsamling og håndtering av emballasje.

Konkurransefortrinn

– Det å være miljøsertifisert gir oss også konkurransefortrinn og bidrar til å styrke merkevaren vår.

– Ved valg av produkter er det ofte slik at kundene velger miljøsertifiserte produkter, forklarer Andresen.

Han har også stor tro på at bedriften kan spare kostnader på miljøvennlig drift:

Pål Branderud er adm. direktør i Tranemo Workwear i Norge.

– Miljøfyrtårn setter søkelyset på energi- og vannforbruk, avfallshåndtering og transport. Økt bevissthet og innsats på disse områdene fører til mer lønnsom drift, mener Andresen.

Flammehemmende arbeidstøy

Satsingsområdene for Tranemo Workwear er flammehemmende arbeidsklær for smelteverk, sveis og kjemisk og petrokjemisk industri. I tillegg leverer bedriften mye arbeidstøy til jernbane, energi- og kraftindustri. Også vernefottøy er en del av bedriftens portefølje.

Ordfører Marianne Grimstad Hansen benyttet anledningen til å få en omvisning i bedriften.

Personal- og HMS-håndbok

Andresen opplyser at han i et par år har jobbet med å utarbeide en personal- og HMS-håndbok for bedriften, som i dag teller ti ansatte, og som omsetter for over 50 millioner kroner i året.

– Med disse to håndbøkene på plass var grunnlaget lagt for å arbeide videre med å bli miljøsertifisert, sier han.

Ordfører på besøk

Det var Sørum kommunes ordfører Marianne Grimstad Hansen som sto for den offisielle overrekkelsen av Miljøfyrtårn-plaketten til Frogner-bedriften 23. november i år.

– Tidligere overrekkelser av plakett og diplom til førstegangssertifiserte bedrifter har funnet sted på rådhuset, men jeg hadde et ønske om å komme hit til bedriften i Sørum Næringspark for å foreta overrekkelsen, opplyser ordføreren.

I Sørum kommune er nå seks virksomheter som er sertifisert som Miljøfyrtårn.

– Ingen hvilepute

– Miljøsertifiseringen betyr ikke at bedriften nå kan hvile på sine laurbær. Hvert år skal den levere inn en miljørapport til Stiftelsen Miljøfyrtårn i Kristiansand, og om tre år skal bedriften resertifiseres, opplyser Arne Andresen i Tranemo Workwear.

Powered by Labrador CMS