Illustrasjonsfoto: yayimages.com
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Ikke en messe verdt?

LEDER: Den nordiske verneutstyrsmessen Nordic Safety Expo 2016 skulle etter planen arrangeres i Stockholm 25. til 27. oktober i år, parallelt med sikkerhetsmessen Skydd 2016. Slik gikk det ikke.

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra HMS-magasinet 5/2016.

Arrangørene opplyser at verneutstyrsmessen integreres i sikkerhetsmessen, og at Nordic Safety Expo opphører som eget varemerke. Alle tidligere utstillere på Nordic Safety Expo tilbys nå en plass på Skydd.

Nordic Safety Expo ble lansert med brask og bram på Stockholmsmässan for første gang i 2012. Bak initiativet til messen sto svenske Branschföreningen för Personlig skyddsutrustning (BPS) med rundt 30 medlemsbedrifter i Sverige. Den norske Bransjeforeningen for personlig verneutstyr (BPV) innledet et samarbeid med BPS om messen og seminarene. Ambisjonene var store, men da siste utstiller hadde pakket sammen sakene og forlatt messeområdet, hadde nok arrangørene håpet på et høyere besøkstall og en høyere oppslutning i startåret.

Vi synes det er beklagelig at dette samarbeidet om å presentere det nyeste av personlig verneutstyr i Norden annethvert år synes å strande. Vi bebreider ikke arrangørene, de gjør sin del av jobben. At verneutstyrsleverandørene ikke finner det verdt og interessant å delta på en felles nordisk messe, må nok heller tilskrives markedssituasjonen.

Med vennlig hilsen
Jan Tveita
Redaktør

Lederartikkelen er hentet fra HMS-magasinet 5/2016.
Du kan lese mer om bladet her

Powered by Labrador CMS