Ingrid Iren Engesæt
Ingrid Iren Engesæt

Hva er nytt på Arbinn?

– Arbinn er NHOs digitale serviceportal til arbeidsgivere. Som NHO-medlem har arbeidsgivere og bedriftslederne tilgang på verktøy, maler, rådgiving og advokathjelp som de måtte ha behov for. Nye tilbud føyes til fortløpende.

Publisert

Dette sier HMS-redaktør Ingrid Iren Engesæt i NHO.

– Arbinn er en dynamisk nettjeneste. Dette betyr at nettstedet er i kontinuerlig utvikling, sier hun.

Digitale håndbøker

– Arbinn åpnet sin tjeneste høsten 2016 med veiledere, artikler og maler om arbeidsrett og HMS. Her kunne arbeidsgivere finne nyttig informasjon om det meste på disse områdene. Det første heldigitale produktet var digital HMS-håndbok og personalhåndbok.

– For et år siden kom digitalt verktøy for risikovurdering og handlingsplaner, en tjeneste som er gratis for medlemmene, opplyser Engesæt, som tilføyer at de jobber videre med å videreutvikle disse verktøyene, og også oversette en god del innhold til engelsk.

Maler for bransjer og større virksomheter

– I risikostyringsverktøyet utvikler vi nå også mulighet for å opprette egne maler innen egen virksomhet eller på bransjenivå. Et eksempel kan være maler for risikovurdering av seksuell trakassering i hotell. En videreutvikling av dette kan være bransjetilpassede maler for overnattingsbedrifter eller for frisørbransjen, for eksempel. Dette er funksjoner som er under utvikling og vil bli lansert snart.

Avviksrapportering

– Vi er ennå helt i startgropa med digitalt verktøy for avvikshåndtering, men jobber med å få dette på plass også.

Veiledere for medarbeidersamtaler

For øvrig inneholder Arbinn veiledere på mange områder, for eksempel for medarbeidersamtaler. Her tilbyr tjenesten en veileder og tre maler som kan redigeres videre.

Du finner også rutiner og sjekklister for varslinger, brannrutiner, valg og innkjøp av bedriftshelsetjeneste, maler og veiledning for sykefraværsoppfølging og mye, mye mer.

– Malgeneratorer arbeider vi også med. Dette er digitale verktøy for å lage sine egne arbeidsavtaler, brev, møtereferater, oppfølgingsplaner med mer.

– Følg med på Arbinn. Der dukker det stadig opp nyheter, lyder oppfordringen fra Ingrid Iren Engesæt.

Powered by Labrador CMS