(Illustrasjonsfoto: MiR)
(Illustrasjonsfoto: MiR)
(Illustrasjonsfoto: MiR)
(Illustrasjonsfoto: MiR)
(Illustrasjonsfoto: MiR)
(Illustrasjonsfoto: MiR)

Mobile roboter gjør arbeidsplassen sikrere

På mange industriarbeidsplasser ferdes de ansatte blant trucker og annen tung trafikk. 72 prosent av lederne i industrien betegner risikoen for sammenstøt og påkjørsler som en stor utfordring og bekymring i hverdagen.

Publisert

Hvert år kommer tusenvis av ansatte til skade på jobb som følge av palleløftere og gaffeltrucks, heter det i en pressemelding fra den danske robotleverandøren Mobile Industrial Robots (MiR). En undersøkelse har vist at i Tyskland alene skjer det omkring 40 arbeidsulykker hver eneste dag med slike kjøretøy, og ifølge ESAW (European Statistics on Accidents at Work) har cirka ti prosent av alle skader forårsaket av gaffeltrucks alvorlige konsekvenser for de involverte.

Intelligente roboter

Slik behøver det ikke være. Roboter kan øke sikkerheten betraktelig. Teknologiutviklingen har gjort det mulig å automatisere denne transporten med sikre mobile roboter som på intelligent vis tar hensyn til myke trafikanter på arbeidsplassen. Avanserte sensorer og sikkerhetsalgoritmer sørger for at de autonome mobile robotene automatisk unngår hindringer, samtidig med at de med lyd- og lyssignaler kan gjøre omgivelsene oppmerksom på sin tilstedeværelse.

Ikke kravstore

En mobil robot krever ikke ekstra plass. De er enkle å installere og fleksible å bruke, uten å måtte endre noe på infrastrukturen i virksomheten. De gjør det mulig å frigjøre ressurser fra intern transport slik at trafikken går smidig og gir bedre sikkerhet, samtidig som virksomhetene kan bruke tiden på å øke produktiviteten.

(Pressemelding fra Mobile Industrial Robots (MiR))

Powered by Labrador CMS