(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Forbyr klemming på jobben

Den danske kommunen Hørsholm forbyr klemming mellom politikere og kommunens ansatte i arbeidstiden. Det er kommunens ordfører som har fattet vedtaket.

Publisert

Politikere og kommunalansatte i Hørsholm kommune på Nordsjælland i Danmark skal i fremtiden ikke gi hverandre en klem, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dette har kommunens ordfører Morten Slotved (K) gjort klart overfor kommunens øvrige politikere.

– Det ligger en signaleffekt i det hvis politikere og ansatte er for gode venner. Kommunen er en arbeidsplass, og vi befinner oss i profesjonelle situasjoner.

– Jeg tror det er viktig at vi har noen retningslinjer som sikrer at det er forskjell på politikere og kommunens administrasjon. Jeg har heller ikke hørt om andre arbeidsplasser der folk løper rundt og klemmer hverandre, sier ordføreren til avisen.

Han tilføyer at kommunens «klemmepolitikk» ikke skyldes episoder med seksuell trakassering på jobb.

Enestående eksempel

Kommunalforsker Roger Buch ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kjenner ikke til andre kommuner med liknende regler, men han finner Hørsholm Kommunes klemmepolitikk påfallende.

- Inntil ganske nylig mente vi ikke at den måten vi hilser på hverandre på, var noe som våre politikere skulle blande seg inn i. Med den nasjonale diskusjonen om håndhilsing er det derimod blitt satt på dagsordenen, sier Buch til avisen.

Han viser til regjeringens beslutning om at utlendinger i fremtiden må håndhilse ved en offisiell seremoni før de kan få dansk statsborgerskap.

– Men selvfølgelig må vi alltid overveie hvor mange regler vi skal ha om alt mulig, og om det overhodet er et tema vi må beskjeftige oss med, sier kommunalforskeren.

Klemmeforbudet gjelder mellom politikere og kommunalansatte, mens politikere fortsatt gjerne kan få klemme hverandre.

(Frederiksborg Amts Avis)

Powered by Labrador CMS