Å arbeide utendørs gir positive helseeffekter, mener svensk forsker. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Å arbeide utendørs gir positive helseeffekter, mener svensk forsker. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Ta kontorarbeidet ute i det fri

Det er fullt mulig å legge kontorarbeidet utendørs, og fordelene med dette er mange, mener svenske forskere.

Publisert

Friskere medarbeidere, større kreativitet, raskere rehabilitering, økt empati og samarbeidsevne – de positive helseeffektene av å arbeide ute i det fri er mange, mener Susanna Toivanen, professor i sosiologi ved Mälardalens högskola i Sverige. I rapporten Ute är inne – kom igång med kontorsarbete utendørs, tipser hun om hvordan virksomheter kan komme i gang med kontorarbeid utendørs, skriver kollega.se.

Det mobile kontoret

Med dagens teknikk kan du jobbe nær sagt hvor som helst. Flere bedrifter har allerede testet utendørskontoret. Sitteplass, wifi, tilgang til strøm samt vern mot vær, vind og sol, er hva som trengs for at utekontoret skal fungere optimalt. Faste utendørskontor kan være åpne året rundt, ettersom det er ekstra viktig å maksimere inntaket av dagslys om vinteren.

Bruk terrassen som kontor

Kan du av ulike årsaker ikke sette opp et fast utekontor, kan en altan eller en terrasse utrustet med strømuttak være et alternativ. Du behøver heller ikke gjøre alt arbeidet utendørs. I begynnelsen kan det være smart å prøve seg fram for å finne ut hvilke arbeidsoppgaver som egner seg for å utføres i det grønne. Det er også viktig at lederne går foran som gode eksempler og oppmuntrer medarbeiderne til å legge flere arbeidsoppgaver utendørs.

– Å innføre en kultur på arbeidsplassen der det blir normalt å ta telefonsamtaler, planlegge arbeidet og svare på e-post i naturen, kan virke positivt på medarbeidernes helse, sier Susanna Toivanen.

(kollega.se)

Powered by Labrador CMS