(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Gå på de riktige møtene

Møter er bra og et helt nødvendig arbeidsverktøy. Men dersom du sitter på møtene og lurer på hva du gjør der, kan det være på tide å gjøre noe med det.

Publisert

For mange yrkesaktive tar møter en stor del av arbeidsdagen, skriver det svenske arbeidsmiljømagasinet Arbetsliv. Spesielt gjelder dette ledere. Ifølge en undersøkelse i bladet Chef, sitter 43 prosent av lederne i møter mer enn ti timer pr. uke.

Godt arbeidsverktøy

– Møter er jo et godt arbeidsverktøy, men det er samtidig viktig å forsikre seg om at de møtene som avholdes, har en viss kvalitet. Digitale hjelpemidler har gjort det veldig lett å kalle inn til møter, og det slurves iblant med dette, sier Anki Udd, ledelsesekspert i Ledarna.

Anki Udds tips for den som skal kalle inn til møte, er å ikke innkalle en hel prosjektgruppe, men først tenke gjennom hvem som bør være til stede ut fra møtets agenda. En viss person behøver kanskje bare være til stede på deler av møtet eller kanskje ikke i det hele tatt.

Før du takker ja til en møteinnkallelse, bør du forsikre deg om at det finnes en agenda og en målsetting med møtet, samt en start- og en sluttid.

Ikke uforskammet å takke nei

– Det er et minimum, men slik er det dessverre ikke alltid, konstaterer Anki Udd.

Hun betrakter det ikke som uforskammet å takke nei til å delta på et møte.

– Tvert imot, det betyr at du er engasjert og vil at rett person skal være på plass. Er du leder og blir kalt inn til et møte der det bare skal diskuteres detaljspørsmål som du ikke har oversikt over, er det kanskje bedre å sende en medarbeider som har denne kompetansen. Har du ingenting å bidra med, blir det lett til at du bare sitter der og lar tiden gå.

(Arbetsliv)

Powered by Labrador CMS