Flere helsearbeidere som har tatt første dose av AstraZeneca-vaksinen, er skeptiske til å ta andre dose med en annen vaksinetype.
Flere helsearbeidere som har tatt første dose av AstraZeneca-vaksinen, er skeptiske til å ta andre dose med en annen vaksinetype.

Helsearbeidere vil ikke ha den andre vaksinedosen

Flere helsearbeidere som har fått AstraZeneca-vaksinen som første dose, sier nei til den andre dosen ettersom den er fra Pfizer eller Moderna.

Publisert

Årsaken er at de er bekymret for bivirkninger og for å blande doser fra forskjellige produsenter, skriver VG. Avisen har vært i kontakt med en rekke kommuner som oppgir at det finnes helsepersonell som avslår tilbudet om dose to. Hele 90 prosent av dem som fikk den første dosen med AstraZeneca i Norge før den ble stoppet, var helsepersonell, melder NTB.

Én av ti sykepleiere takker nei

En undersøkelse foretatt av tidsskriftet Sykepleien i april viser at nesten én av ti sykepleiere som er vaksinert med første dose av AstraZeneca, ikke ønsker å ta andre dose, samme hvilken produsent den er fra.

Ifølge Folkehelseinstituttet er foreløpig ingen nasjonal oversikt over hvor mange helsearbeidere som ikke tar andre dose. Fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket sier at det generelt er viktig at helsepersonell er godt beskyttet.

Powered by Labrador CMS