Anniken-Huitfeldt

Vil ha dobbelt-diagnostiserte i arbeid

Helseminister Jonas Gahr Støre og arbeidsminister Anniken Huitfeldt har gått sammen for å få flere i arbeid, blant andre personer med psykiske helseproblemer – også de som i tillegg har rusproblemer.

Publisert

Anniken Huitfeldt.(Foto: Jan Tveita)

Dette fremgår av Oppfølgingsplan for arbeid og psykisk helse (2013–2016), som arbeidsministeren presenterte nylig, skriver Dagens Medisin på sine nettsider.

– Vi tror på kombinasjonen av behandling og arbeid, uttalte Anniken Huitfeldt, som sier at dette går som en rød tråd gjennom planen. Hun uttalte at mye av dette vil bli videreført blant annet i statsbudsjettet.

Omfatter også skoletiltak

Tiltakene i oppfølgingsplanen skal bidra til at personer med psykiske helseproblemer, også de som i tillegg har rusproblemer, får styrket sin tilknytning til arbeid.

Tiltakene skal også forebygge psykiske helseproblemer i skolen og hindre frafall fra videregående opplæring for elever med psykiske helseproblemer.

Treårsplan

Oppfølgingsplanen er en langsiktig og systematisk satsing på arbeid og psykisk helse i den kommende treårsperioden. Med oppfølgingsplanen videreføres og videreutvikles tjenestetilbudet til personer med psykiske helseproblemer, ifølge planen.

(Dagens medisin)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS