(Foto: Reitangruppen)

Blant Europas beste arbeidsplasser

Under den årlige Great Place to Work-kåringen av Europas beste arbeidsplasser ble Reitangruppen rangert som nummer sju i kategorien store bedrifter.

Publisert

– Det er en fantastisk bekreftelse for oss at arbeidet med å bygge en verdibasert kultur blir anerkjent, målt opp mot store internasjonale virksomheter. Vi trener og trener på vår filosofi, og det vi ser er at våre medarbeidere føler seg viktige og verdifulle. Vår felles lidenskap ligger i å sikre suksess for våre franchisetakere, kjøpmenn og partnere i alle land, sier en fornøyd Colonialmajor Odd Reitan i en pressemelding.

Gjensidig tillit

Årets resultater fra den europeiske kåringen ble presentert i Dublin 16. juni. Over 2250 virksomheter fra 19 land deltok, og av disse kom 100 med på topplisten, fordelt på kategoriene Beste Multinasjonale Arbeidsplasser, Beste Store Arbeidsplasser og Beste Små og Mellomstore Arbeidsplasser.

Målrettet arbeid

– Reitangruppens sjuendeplass er en sterk plassering blant store internasjonale virksomheter. Dette kommer ikke av seg selv, og det viser at målrettet arbeid over tid med tydelig definert ønske om forbedring gir resultater, sier Jannik Krohn Falck, partner i Great Place to Work i Norge.
– Resultatene gjenspeiler medarbeidernes opplevelse av ledelsen og den gjensidige tilliten, samt at selskapet har en solid kulturell strukturkapital. Dette betyr at Reitangruppen har policy og praksis som sikrer at ønsket kultur lever gjennom hele selskapet, sier Falck.

Selskapet ble også kåret til Norges beste arbeidsplass 10. mars. Da ble selskapet rangert som nummer én foran 186 andre arbeidsplasser i kategorien store bedrifter.

Beste norske selskap i Europa

Reitangruppen har virksomhet i sju land i Europa, og visjonen er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet – i alle land. I den europeiske kåringen rangeres selskapet som den beste av alle de ti norske deltakende virksomhetene.

– I Reitangruppen benytter vi resultatene fra undersøkelsen aktivt for å bli bedre, det vil si å gjøre enda mer av det vi er gode på og endre på de tingene vi kan bli bedre på. At vi nå er en av de ti beste virksomhetene i Europa, viser at arbeidet vi gjør er eksepsjonelt bra, også i internasjonal målestokk, sier HR-direktør i REMA 1000, Tore Høylie.

Tillit, stolthet og fellesskap

Ifølge Great Place To Work kjennetegnes de beste arbeidsplassene av at medarbeiderne har tillit til arbeidsgiver, er stolte over jobben de gjør og føler fellesskap med kollegene sine.

Marit Sælid Johannessen, HR-direktør i Reitan Convenience, tilføyer: – Nettopp tillit, stolthet og felleskap er svært viktig for oss, og jeg er veldig glad for at innsatsen vi gjør på disse områdene gir synlige resultater. Når 97 prosent av våre medarbeidere gir toppscore på påstanden om at de er stolte av å jobbe i Reitangruppen, er vi trygge på at vi gjør mye riktig.

Om Great Place to Work

Hvert år måler Great Place to Work over 6000 virksomheter og samler tilbakemeldinger fra over 12 millioner medarbeidere verden over. Over 2250 bedrifter fra 19 land deltok i årets globale konkurranse. 100 av disse kvalifiserte seg videre til topp-listen i ulike kategorier. I årets undersøkelse er det serviceapparatet til REMA 1000, Reitan Convenience med Narvesen, 7-Eleven og Shell/ 7-Eleven og Gladengen Drift som representerer Reitangruppen i kåringen.

Great Place to Work, med hovedkvarter i San Francisco, er en global forsknings-, rådgivnings og opplæringsaktør som hjelper organisasjoner å identifisere, skape og opprettholde gode arbeidsplasser gjennom utvikling av arbeidskulturer. Great Place to Work bistår næringsliv, ideelle organisasjoner og offentlige etater over 50 land.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS