De seks poserer utendørs med de nye vinterjakkene.
Helsefagarbeidere i hjemmetjenesten i Bydel Stovner holder vinterkulde og regn unna med de nye vinterjakkene. Fra venstre: Yohannes Gebremedhin, Ann Britt Knoph, Aklasia Solomon, Chachi Desalegn, Zain ul-Abideen og Ayaan Adan Essa.

HMS-tiltak som varmer i hjemmetjenesten

Som første bydel i Oslo kommune har Stovner kjøpt inn vinterjakker til alle ansatte i hjemmetjenesten.

– Jeg er veldig fornøyd, nå er det mindre kaldt når jeg er ute på jobb. Dette er en fin investering, sier helsefagarbeider Zain ul-Abideen, som jobber i hjemmetjenesten på Høybråten.

Varmere arbeidstøy har vært ønsket fra de ansatte, og et tiltak for bedre HMS.

I starten av januar fikk alle medarbeidere i hjemmetjenesten i Bydel Stovner utdelt hver sin svarte vinterparkas, med Oslo kommune-logo og «Hjemmetjenesten» på ryggen. Jakkene er også vanntette.

Viktig HMS-tiltak

Bydelen ser dette som et viktig HMS-tiltak:

– Vi har kjøpt inn vinterjakkene fordi dette har vært etterspurt av medarbeidere i flere HMS-møter. Vi ønsker best mulig arbeidsmiljø og som arbeidsgiver ser vi at arbeidstøy som er i tynn bomull ikke er i nærheten av godt nok på vinterstid, sier avdelingssjef Sveinung Myklebust Ørjansen, i en pressemelding fra bydelen.

– Dette er også en investering med tanke på sykefravær, forhåpentligvis vil varme medarbeidere gi oss mer fornøyde og friskere medarbeidere.

Vi har lenge ment at helsepersonell i hjemmetjenesten skal få samme tilbud som dem som jobber som anleggsarbeidere.

Dorothea Bråten, hovedtillitsvalgt

Godt mottatt

Og det nye arbeidstøyet har fått veldig god respons blant de ansatte. Hjemmetjenesten er en del av avdeling helse, aktivitet og mestring i Bydel Stovner, der også vurderingsteamet og mestringsteamet får nye vinterjakker, til sammen cirka 100 medarbeidere.

Medarbeiderne i hjemmetjenesten er mye på farten mellom brukernes boliger, hver dag, året rundt.

Kvinne med ryggen til iført parkasen. Ryggen er dekorert med Oslos byvåpen og «Hjemmetjenesten»
Vinterparkasene gjør det lett å gjenkjenne helsearbeiderne fra hjemmetjenesten.

Likestilt med anleggsarbeidere

Fagforeningene er også glade for at hjemmetjenesten nå får arbeidstøy tilpasset vinterværet.

– Dette er noe Fagforbundet Pleie og omsorg Oslo har ønsket lenge sier Dorthea Bråten, hovedtillitsvalgt for forbundets stovnerklubb.

– Vi har lenge ment at helsepersonell i hjemmetjenesten skal få samme tilbud som dem som jobber som anleggsarbeidere. Dette er en kjempestart, og vi er glade for at Bydel Stovner er den første bydelen i Oslo som har innført dette. Vi har fått bedre kvalitet på arbeidstøyet, og nå en jakke som varmer på kalde dager.

Powered by Labrador CMS