Kvinner-oftere-sykmeldt-CB1
Kvinner-oftere-sykmeldt-CB1

Kvinner oftere sykmeldt enn menn

Kvinner er langt oftere sykmeldt enn menn, viser en studie. Forskning viser at kvinner takler dårligere psykiske belastninger på jobb.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Studien som forsker Tom Sterud ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami) har gjort, viser at sykefraværet i fjerde kvartal i fjor var rundt 5 prosent for menn, men 8,3 prosent for kvinnene, skriver Dagsavisen.

Takler psykiske belastninger dårligere

– Min studie viser at kvinner har om lag 70 prosent høyere risiko enn menn for både generelt sykefravær og et høyt sykefraværsnivå – over 40 dager i året, sier Sterud til avisen.

Han har forsøkt å finne ut i hvilken grad mekaniske og psykiske arbeidsbelastninger forklarer forskjellene på menns og kvinners sykefravær. Og nettopp det psykososiale arbeidsmiljøet er ifølge studien mye av grunnen til at kvinner er borte fra jobb langt oftere enn menn.

– Studien viser at et sted mellom 21 og 27 prosent av kjønnsforskjellene i sykefraværet kan forklares med det psykososiale miljøet, sier han.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS