Mobbing-CB7092336

Mobbing utløser psykiske arbeidsskader

Tallet på meldte psykiske arbeidsskader øker i Danmark, og det er som oftest mobbing på arbeidsplassen som fører til meldingene.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Når folk i større grad melder fra om psykiske arbeidsskader, skyldes det ikke bare et større arbeidspress, men også et hardere arbeidsmiljø der mobbing er blitt mer utbredt, skriver Jyllands-Posten.

En økning på 65 prosent

Avisen har opplysningene fra fagforbundet HK, som i perioden 2009 til 2012 behandlet 1675 saker om psykiske arbeidsskader. Dette utgjør en økning på 65 prosent av slike saker i løpet av tre år. Ifølge Jeanette Hahneman ved HKs juridiske avdeling er nesten alle sakene utløst av mobbing på arbeidsplassen. Hahneman er derfor ikke enig med danske politikere og fagforeninger som forklarer økningen i psykiske arbeidsskader med et større arbeidspress, særlig i den offentlige sektor i Danmark.

– Det er mobbingen som er den utløsende faktor. Du kan ha mange arbeidsoppgaver og en travel hverdag uten at det forårsaker psykiske problemer så lenge arbeidsmiljøet er godt, mener hun.

Brudd på arbeidsmiljøloven

– Det er som regel snakk om klare brudd på arbeidsmiljøloven, og derfor hender det at vi politianmelder arbeidsgivere som står bak systematisk mobbing, sier Hahneman til avisen.

(Jyllands-Posten)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS