Samme-legevaktnummer
Samme-legevaktnummer

Felles legevaktnummer tatt i bruk

Fra 1. september ble det lettere å huske telefonnummeret til legevakten. Da kan du ringe det sekssifrede telefonnummeret 116 117 for å komme til legevakten samme hvor i Norge du oppholder deg.

Publisert

(Foto: Rebecca Ravneberg, Helsedirektoratet)

– Du trenger ikke lenger vite hvilken legevakt du hører til. Samme hvor i landet du er, kan du ringe 116117 for å komme til legevakten. Dette er særlig nyttig hvis du er på ferie eller reise, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Legevakten skal hjelpe deg når fastlegen ikke er tilgjengelig:

– Fastlegen er din hovedkontakt inn i helsevesenet. Hvis det er mulig, skal du alltid ringe fastlegen først, sier Guldvog.

Fastlegen først

Kontakt mot helsevesenet har tre nivåer i Norge. Fastlegen er din hovedkontakt. Legevakt skal hjelpe når fastlegen ikke er tilgjengelig. Hvis det er akutt og står om liv, skal du ringe 113.

– Legevakt skal tilby hjelp til det som ikke kan vente når fastlegekontoret ditt er stengt. Legevakten skal også hjelpe deg når du ikke er i nærheten av fastlegen din, for eksempel på ferie eller reise, sier helsedirektøren.

De gamle «lokale» numrene til legevaktene har fortsatt en funksjon og vil fortsatt virke:

– Noen ganger har man behov for å komme i kontakt med legevakten et annet sted i landet enn der man selv oppholder seg, for eksempel hvis man ringer for et familiemedlem. Derfor har alle legevaktene et eget nummer de også kan kontaktes på, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Det lokale nummeret til legevakten finner du på kommunens nettside eller nummeropplysningstjenester.

(Helsedirektoratet)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS