Sykle-til-jobben
Sykle-til-jobben

Vi sykler til jobben igjen

I morgen går startskuddet for Sykle til jobben-aksjonen, der flere tusen nordmenn er med. Aksjonen har som formål å få flere opp på sykkelsetet.

Publisert

Emily Robertson er prosjektleder for Sykle til jobben-aksjonen.(Foto: Bedriftsidretten)

– Nå samler vi oss for å hedre sykkelen! Å bruke sykkel på flere av de korte reisene utgjør en stor forskjell for helsa di og miljøet, forteller Emily Robertson, prosjektleder for Sykle til jobben-aksjonen. 21.april oppfordres deltakerne til å ta sykkelen fatt til jobb.

Stor gevinst

Vi velger bil fremfor sykkel selv til reiser under tre kilometer, og de fleste reisene vi gjør er korte, faktisk er 39 prosent under tre kilometer. Ved å sykle til jobben på litt flere av disse korte reisene, bidrar du til lavere utslipp og bedret luftkvalitet.

– Vi har tro på at 60 dager er nok for å endre en vane, og har gjennom 42 år sett at aksjonen fungerer for å få folk til å bruke sykkelen mer og komme i bedre form, fortsetter Robertson.

Å sykle til jobben gir en lang rekke gleder:

● Ferdig trent på vei til jobben.

● Du sikrer de anbefalte 30 minuttene med fysisk hverdagsaktivitet.

● Renere luft for alle.

● Penger spart på transport.

● Kjapp fremkomst, du kan sykle rett forbi rushtrafikken.

Dersom du sykler til og fra jobb, kan du bidra med 150 kroner i samfunnskassa. Kjører du bil, koster du samfunnet drøye 35 kroner på samme turen.

Mange sykler til jobb

Pr. 20. april er 15 811 deltakere påmeldt. Tradisjonelt har de fleste meldt seg på siste dagen. Deltakerne er godt i gang med å registrere all sin fysiske aktivitet på nettsiden.

(Bedriftsidretten)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS