Trim-CB1171829
Trim-CB1171829

Trim forebygger demens

Jevnlig fysisk aktivitet kan føre til at vi unngår demens når vi blir eldre, ifølge en ny norsk studie.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Studien, som er gjennomført av Institutt for samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo, har undersøkt effekten av trening for å unngå demens, skriver Dagsavisen.

I underkant av 30 000 nordmenn i alderen 65 til 80 år ble stilt spørsmål knyttet til trening, og gjennom informasjon fra Dødsårsakregisteret kunne man se hvem som døde med demens.

Både lett og hard

– Vi fant ut at både lett og hard aktivitet hadde en beskyttende effekt i forhold til å få demens. Det positive er at du kan gjøre noe selv for å forebygge demens. Det viktigste er å være i jevnlig aktivitet hver dag, sier postdoktor Tor Atle Rosness til avisa.

Oksygen til hjernen

Årsaken er at når blodet pumper i kroppen, vil det komme nok oksygen til hjernen. Dersom vi er for stillesittende, vil det ikke komme nok energi til hjernen, noe som kan være skadelig i lengden.

– Hjertet og hodet må samarbeide. Hvis man jevnlig blir litt svett – og får hjertet til å banke litt hardere – da holdes blodomløpet i gang, sier Rosness.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS