Helsestress-CB3488039

Svenskene merker helsestress

Kjenner du deg stresset over att du ikke trimmer nok eller spiser sunt nok? Da er du ikke alene. En ny svensk undersøkelse viser at hele 40 prosent av svenskene merker helsestress.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Diskusjoner om trening og dietter er vanlig i lunsjpausen på jobben og i statusoppdateringer på sosiale medier. Noen synes dette er flott, andre blir stresset av det, skriver arbetsliv.se. Hele 40 prosent av svenskene i alderen 15-79 år føler seg stresset over at de ikke har en sunn nok livsstil, viser undersøkelsen.

Trener for hardt

– For en person med dårlig selvfølelse og dermed stort behov for bekreftelse fra andre, kan treningen eller behovet for å spise riktig gå over styr. Jeg møter ofte mennesker som trener for hardt til at kroppen skal kunne ta til seg treningen. De kjører et høyt tempo og bruker for kort tid til å hente seg inn igjen. Varsellampene bør begynne å blinke når folk ikke kan stå over treningstimer, at de blir stadig trøttere, oftere forkjølet og mer stresset, sier helseutviklingskonsulent Anne Arén.

Kinner føler mer helsestress

Kvinner er mer stresset over helsen enn menn. 46 prosent av kvinnene opplever slikt stress, mot 34 prosent av mennene. Statusoppdateringer i sosiale medier om kost og mosjon og lesestoff om helse og livsstil i tradisjonelle medier er de største kildene til stress, ifølge undersøkelsen. Den ble gjennomført i desember i fjor, og 1001 personer ble intervjuet. Av disse var 542 menn og 459 kvinner.

(arbetsliv.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS