spise-på-jobben
spise-på-jobben

Kvinner trøstespiser på jobben

Føler du deg utbrent på jobben? Risikoen øker for at du begynner å trøstespise, skriver Du&Jobbet.

Publisert

(Colourbox.com)

Kvinner som er stresset og utmattet av jobben trøster seg med mat, ifølge en ny finsk studie. Resultatet bygger på en undersøkelse av 230 ansatte kvinner i alderen 30 til 55 år, som deltok i et forsøk som hadde en sunnere livsstil som mål. De svarte på spørsmål om matvaner og ulike faktorer i arbeidet som stress, trøtthet o. l., som skal fange opp symptomer på utmattelse og utbrenthet.

Spiste uten å være sultne

Ifølge studien hadde 22 prosent av deltakerne ett eller annet tegn på utbrenthet. De hadde også i større grad enn de andre en uvane med å spise mer ukontrollert og følelsesavhengig når de var stresset eller nedstemt – ikke bare når de var sultne.

Kvinner som ikke hadde noen symptomer på utmattelse da forsøket begynte, reduserte trøstespisingen i løpet av et år. De som var utbrent, klarte ikke å endre på sine matvaner.

Nina Nevanperä fra finske Arbetshälsoinstitutet, som har ledet studien, mener at sammenhengen mellom stress på jobben og matvaner er faktorer vi må ta hensyn til ved behandling av fedme.

Resultatet av forskningen er presentert i tidsskriftet The American Journal of Nutrition.

(duochjobbet.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS