Hånddesinfeksjonsmidler består viktig test

Nye tester utført av et uavhengig laboratorium i USA har konkludert med at alkoholbaserte hånddesinfeksjonsmidler fra en storprodusent oppfyller kravene i standarden for effektiv deaktivering av koronaviruset.

Publisert

Dette opplyser leverandøren selv, SC Johnson Professional, i en pressemelding. Det dreier seg om fire alkoholbaserte hånddesinfeksjonsmidler. Alle de fire produktene oppfyller allerede kriteriene for å ha «fullstendig virusdrepende» egenskaper, det vil si de er effektive mot alle kappekledde og ikke-kappekledde virus i henhold til standarden EN14476:2015, og er nå blant de første i verden som er spesifikt testet mot SARS-CoV-2-virusstammen i henhold til anerkjente standarder.

Godt innenfor kontakttidsgrensen

Dette er den europeiske standarden for såkalt kvantitativ suspensjonstestmetode som brukes for å evaluere de virusdrepende egenskapene til kjemiske desinfeksjonsmidler som er ment for bruk innen helsevesenet. SC Johnson Professionals virusdrepende desinfeksjonsmidler ble testet på nytt spesielt mot SARS-CoV-2 på grunn av virusets status som et «hittil ukjent» eller nytt virus. I denne teststandarden må desinfeksjonsmiddelet oppnå mer enn fire logg-reduksjoner (en 99,99 prosent reduksjon) etter en kontakttid på maksimalt 120 sekunder. I denne testen oppfylte desinfeksjonsmidlene disse kravene når de ble testet med 30 sekunders kontakttid, altså godt innenfor kontakttidsgrensen til standarden.

Hånddesinfeksjonsmidlene markedsføres som PT1-biocide produkter som brukes til humane hygieneformål, og selv om de er ett av mange effektive verktøy i kampen mot COVID-19-pandemien, verken forhindrer eller behandler de COVID-19-sykdom eller gir noen medisinske effekter eller fordeler for brukeren.

Produsenten anbefaler at brukere av de alkoholbaserte hånddesinfeksjonsmidlene kalt InstantFOAM Complete, InstantFOAM Complete Optidose, InstantGEL Complete og Cutan Gel Handsanitiser påfører nok av produktet til at hendene er våte i 30 sekunder og sørger for at hendene er helt dekket med desinfiseringsmiddel, inkludert mellom fingre og tomler, rundt fingerneglene og på håndbakene. Du finner mer informasjon om riktig påføringsteknikk her.

(Pressemelding fra SC Johnson Professional)

Powered by Labrador CMS