Svensk-politi-1-CB2139122
Svensk-politi-1-CB2139122

Tjenestekjøring gir ryggproblemer

Mange svenske politifolk sliter med ryggproblemer. All tiden i tjenestebilen ser ut til å være årsaken.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Forskere ved Hälsohögskolan i Jönköping har gjennomført en spørreundersøkelse blant ca. 4000 svenske politifolk som arbeider ute i operativ tjeneste. Forskningsrapporten viser at mange som jobber i slik tjeneste får problemer med ryggen, skriver forskning.se.

Årsaken til ryggproblemene ser ut til å være all sittingen i bilen. Halvparten av de spurte politifolkene tilbrakte over halvparten av arbeidstiden der, og de som satt der mest, var også verst plaget av ryggsmerter.

Trening hjelper

De fleste politifolkene trente minst en time i uka, og de som trente mest, hadde minst ryggproblemer. Hvordan de trente, syntes å spille mindre rolle.

Bevæpnet politi

Svensk politi bærer håndvåpen i tjenesten. Tidligere trodde man at hvor på kroppen man bar våpenet, i benhylster eller midjehylster, fikk konsekvenser for ryggen. Men resultatene av undersøkelsen viser at dette har liten betydning for å utvikle rygglidelser.

Spørreundersøkelsen som rapporten bygger på, ble utført som en del av det Nationella Ergonomiprojektet, et samarbeid mellom svenske Rikspolisstyrelsen og Hälsohögskolan i Jönköping. Undersøkelsen inneholdt 140 spørsmål om arbeidsmiljø – alt fra utstyrsbelter og vernevester til arbeidstider og konflikter.

(forskning.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS