Gruppebilde.
AVTALE FOR SIKKERHET: Fra venstre: Salgssjef Atle Oliver Johansen i FramWeb, Ketil S. Jansen, ansvarlig for salg og relasjoner VM-nettverket Spor, og Vice President Sales & Marketing/Managing Director Ole-Kristian Fossheim hos F24 Nordics.

Trondheimsselskap leverer beredskaps­verktøy til Ski-VM

Sikkerhet og beredskap under verdensmesterskapet på ski i Trondheim neste år blir en sak mellom trøndere.

Ski-VM Trondheim 2025 har valgt F24 Nordics som leverandør av sikkerhets- og beredskapsverktøy.

F24 Nordics AS er et teknologiselskap med hovedkontor i Trondheim. Selskapet utvikler og drifter programvareløsninger innen sikkerhet, beredskap og krisehåndtering.

F24 Nordics AS

F24 Nordics AS er et teknologiselskap med hovedkontor i Trondheim, og en del av F24-gruppen. F24 Nordics AS er videreføringen av One Voice AS, som i 2019 ble en del av F24 AG, med hovedkontor i München.

Selskapet er et heleid datterselskap av F24-konsernet og representerer konsernet i Norden.

24 Nordics har siden 2006 hatt en betydelig rolle innen nasjonal beredskap i Norge, med krisehåndteringssystemet CIM, som benyttes av en rekke offentlige og private virksomheter.

CIM ble utviklet basert på erfaringer fra blant annet Åsta-ulykken i 2000 og tsunamien i Asia i 2004. Ambisjonen var å støtte norske myndigheter med å håndtere katastrofer og kriser med potensiale for å ramme norske innbyggere innenlands og i utlandet.

Bidra i fellesskapet

Og nå skal selskapet bidra til å sørge for sikkerhet og trygghet under verdensmesterskapet på ski i hjembyen. Trondheimsselskapet går også inn på øverste nivå (grunnlegger) i Ski-VM 2025 sitt næringsnettverk, Spor.

– F24 Nordics er stolt av å bli valgt som leverandør og for å kunne bidra i fellesskapet for et unikt arrangement i vår vertsby.

Det sier Ole-Kristian Fossheim, Vice President Sales & Marketing/Managing Director hos F24 Nordics, i en nyhetsmelding som er publisert på arrangementets nettsider.

Komplekst arrangement

Avtalen med F24 Nordics gir VM-selskapet tilgang til en tilpasset CIM Pro for gjennomføringen av mesterskapet. Det omfatter verktøy for å planlegge og gjennomføre ROS-analyser (risiko- og sårbarhetsanalyser), etablere sikkerhet- og beredskapsplaner, varsling, kommunikasjon og hendelseshåndtering.

Ski-VM Trondheim 2025

Ski-VM arrangeres i Trondheim fra 26. februar til 9. mars i 2025. Dette er andre gangen byen arrangerer verdensmesterskap i nordiske grener, første gangen var i 1997. Alle konkurranser arrangeres i Granåsen.

Trondheim 2025 tar mål av seg å være rollemodell for fremtidige mesterskap, der kvinner og menn er likestilt og paraidretten er inkludert.

Arrangøren har også en ambisjon om å være tidenes mest bærekraftige mesterskap i nordiske grener.

– Ski-VM er et stort og komplekst arrangement. Da er det avgjørende å ha en brukervennlig programvare som sikrer god planlegging, varsling og samhandling dersom en hendelse skulle oppstå. F24-løsningen CIM sikrer at VM-arrangørens ulike responsteam jobber med det samme oppdaterte situasjonsbildet, sier Fossheim.

Varslingsverktøy

Intern varsling i organisasjonen vil skje med varslingsverktøyene TeamAlert og GroupAlert, som leveres av F24 Nordics søsterselskap FramWeb. Det trondheimsbaserte selskapet leverer også verktøyet Varsling24, som vil bli benyttet i kommunikasjon med naboer og andre berørte.

– Vi gleder oss til liv og røre i Trondheim under sikre forhold for publikum, arrangør og utøvere, sier Atle Oliver Johansen, salgssjef i FramWeb.

Sikkert og effektivt

Også markedssjef i Ski-VM 2025, Haakon Jensen, er fornøyd med å ha inngått et samarbeid med en solid leverandør av sikkerhets- og beredskapsløsninger.

– Dette er en svært viktig avtale, som setter oss i stand til å gjennomføre tiårets største folkefest i Norge på en sikker og effektiv måte. Vi er også glad for å kunne bruke lokale leverandører, som ser verdien av Spor og store arrangement i Trondheim og Trøndelag, sier Jensen.

Powered by Labrador CMS