Stor aktivitet i BHT-nettverket

Nettverket Virke BHT har i løpet av året økt medlemstallet fra 14 til 22 bedriftshelsetjenester. Samtidig har de fleste medlemsbedriftene besluttet å danne en ny kjede.

Publisert

Nettverket Virke BHT har økt medlemstallet fra 14 til 20 i løpet av 2015. Bildet er tatt under en samling nettverket hadde for et år siden. Nettverkskoordinator Øivind Skjerve til venstre. (Foto: Jan Tveita)

Virke BHT er et nettverk for private og selvstendige bedriftshelsetjenester som ikke er tilknyttet kjeder. Det var de to bedriftshelsetjenestene Molde BHT og Grenland BHT som i sin tid tok initiativet til nettverket, som hadde sitt første møte i 2013.

Fra 14 til 22 medlemmer

Øyvind Skjerve. (Foto: Jan Tveita)

Da HMS-magasinet intervjuet rådgiver og nettverkskoordinator Øivind Skjerve i Virke for et år siden, deltok 14 bedriftshelsetjenester fra hele landet i nettverket. Nå har tallet steget til 22. I tillegg står to bedriftshelsetjenester på vent.

– Ja, nettverket går veldig bra, kan Skjerve bekrefte. Interessen for å delta i nettverksarbeidet er stor, noe økningen i antallet medlemsbedrifter tydelig viser, tilføyer han.

Danner egen allianse

– Samtidig har de aller fleste av medlemmene i Virke BHT bestemt at de vil danne en egen kjede som skal tilby HMS-tjenester, opplyser Skjerve. Når denne alliansen er etablert, vil den tre ut av Virke BHT, som skiller skarpt mellom nettverk og kjede, forklarer han.

Den nye alliansen jobber videre på egenhånd med hvordan kjeden skal organiseres og finansieres utenfor nettverket.

Nettverket består

Enkelte i nettverket ønsker ikke å være med i denne nye kjeden, men vil fortsette i Virke BHT.

– Derfor driver vi nettverksarbeidet videre i Virke BHT, sier Øyvind Skjerve.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Powered by Labrador CMS