Bedriftssykepleier Gunlaug Strønen (t. v.) har hatt Alna HMS-senter som arbeidsplass helt fra bedriftshelsetjenesten ble etablert for 30 år siden. Denne innsatsen fortjener hun en blomsterbukett for, mener daglig leder Gry Berge (t. h.). (Foto: Jan Tveita)

Alna HMS-senter fyller 30 år

Alna HMS-senter i Oslo markerte nylig sitt 30-årsjubileum.

Publisert
Tom Arne Grødtlien

– Bedriftshelsetjenesten var operativ 1. februar 1987, forteller styreleder Tom Arne Grødtlien i Alna HMS-senter. Da var de første ansatte på plass, og 25 bedrifter øst i Oslo var tilknyttet tjenesten. I dag har bedriftshelsetjenesten ti ansatte som fordeler seg på bedriftsleger, bedriftssykepleiere, bedriftsfysioterapeuter, yrkeshygieniker og HMS-ingeniør. Alna HMS-senter har også samarbeidsavtale med en psykolog.

Omflakkende tilværelse

Alna HMS-tjeneste har flyttet kontorene sine flere ganger opp gjennom de tretti årene, men har hele tiden holdt til på østkanten i Oslo. Der er også de fleste tilknyttede bedriftene etablert. Dette er bedrifter som opererer i vidt forskjellig bransjer og har fra to til over 500 ansatte.

Medlemseid BHT

– Alna HMS-senter er i dag en godkjent og medlemseid bedriftshelsetjeneste med god økonomi og høy kredittrating, opplyser daglig leder Gry Berge. Vi er en non-profitt virksomhet med solid økonomi som skal komme medlemsbedriftene til gode, tilføyer hun.

– Visjonen vår er at medlemsbedriftene skal ha nytte av samarbeidet med oss, av vår bransjekunnskap, fagkunnskap og bedriftskunnskap, også i årene fremover.

HMS-magasinet gratulerer bedriftshelsetjenesten med jubileet.

Powered by Labrador CMS