Portrett
NY SJEF: Ingvill Kvernmo overtar som direktør i Arbeidstilsynet.

Ny direktør for Arbeidstilsynet

Ingvill Kvernmo kommer fra stillingen som direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge.

(NTB og HMS-magasinet:) Tidligere har Ingvill Kvernmo blant annet vært rådmann i Orkdal kommune, ledet en kommunesammenslåing og vært kommunedirektør i Orkland kommune, opplyser Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Nå overtar hun altså direktørstillingen i Arbeidstilsynet, som har hovedkontor i Trondheim.

– Ingvill Kvernmo har solid erfaring fra sentrale bransjer, både i privat og offentlig sektor, som vil komme til nytte i dette viktige arbeidet, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap).

Kvernmo tar over etter Ronny Jørgenvåg, som har fungert som direktør etter at Trude Vollheim trakk seg som direktør i januar.

Vollheims avgang skjedde etter varsler om store utfordringer med arbeidsmiljøet internt i Arbeidstilsynet. En granskning i regi av Arbeids- og inkluderingsdepartementet etter Vollheims avgang konkluderte med tilsynet må jobbe med å skape et bedre samarbeidsklima internt, men at arbeidsmiljøloven ikke var brutt.

– Arbeidslivet er i endring, og jeg vil jobbe for at Arbeidstilsynet fortsatt skal være en synlig og tydelig aktør for et seriøst og godt arbeidsliv, sier Ingvill Kvernmo i pressemeldingen fra departementet.

Kvernmo er samfunnsøkonom og kommer fra stillingen som direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge. Hun har blant annet vært direktør for Entreprenørforeningen for bygg og anlegg i Trøndelag, rådmann i Orkdal kommune, og hun har ledet en kommunesammenslåing og vært kommunedirektør i Orkland kommune.

Hun er også styreleder i Forbrukerrådet, Helseplattformen og Trondheim Havn.

Powered by Labrador CMS