(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Ta vare på mobilen i kulda

Hvorfor blir mobilen din påvirket av snø og kulde, og hvordan passer du best på telefonen din på kalde dager? Her er tipsene.

Publisert

Mobiltelefoner kan bli påvirket av snø og kulde. Batterikapasiteten kan bli redusert og displayet kan virke seigt og tregt, melder ANB.

– Mange opplever at mobilen ikke fungerer slik den pleier i kulda. Dette henger sammen med det vi lærte på barneskolen, nemlig at kjemiske og fysiske prosesser blir tregere jo kaldere det er. I tillegg kan tørr vinterhud gjøre at man får et inntrykk av at skjermen på mobilen virker dårligere, sier Sefin Adam, salgssjef for Tele hos Elkjøp Norge.

Men hvor mye real norsk vinter tåler egentlig dagens høyteknologiske telefoner?

Skal tåle vinterkulde

– Alle mobiler som selges på det norske markedet skal kunne tåle norsk vintervær, så lenge du holder deg innenfor produsentenes generelle anvisninger og bruker sunn fornuft. Du skal kunne bruke telefonen akkurat som på sommeren, men det vil være en fordel å prøve å holde mobilen så varm og så tørr som mulig, uttaler Adam.

På innerlomma

Et tips som kan hjelpe vinterkalde mobiler er å oppbevare telefonen i innerlomma, men dette bør gjøres om telefonen ikke har vært i kulda for lenge. Da kan det nemlig oppstå kondens.

– Hvis du bruker mobilen en stund, slik at den blir kald, og deretter legger den i en varm innerlomme, vil det kunne oppstå kondens, påpeker Sefin Adam.

– For å unngå kondens bør oppvarmingen skje så gradvis som mulig. Det enkleste og beste er å legge mobilen i en kjølig yttergang i når du kommer hjem, og så hente den inn i stua senere, sier Adam.

Beskytt mobilen

Et mobildeksel eller etui kan også være med å beskytte mobilen mot kaldt vær.

Adam mener at norsk vinter i det store og hele ikke greier å sette dagens mobiltelefoner ut av spill i særlig stor grad.

– Med riktige forholdsregler skal man kunne stole på at mobilen fungerer, selv når det er kaldt ute, understreker Sefin Adam.

(ANB)

Powered by Labrador CMS