Halvparten av de koronaledige er tilbake på jobb

Mange som har vært ledige under koronakrisen er nå tilbake i jobb. Samtidig har Nav til nå utbetalt 10 milliarder kroner i dagpenger under koronakrisen og 1,4 milliarder kroner i lønnskompensasjon.

Publisert

Siden koronakrisen startet, har 431 100 personer registrert seg som arbeidssøkere hos Nav. Siden den gang har 215 500 personer forlatt Navs ledighetsstatistikk, melder nav.no.

– Under koronakrisen gikk Norge på to uker fra å ha svært lav ledighet til den høyeste ledigheten siden krigen. Tre måneder senere er om lag halvparten av de som er blitt ledige under koronakrisen ute av ledighetskøen, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Da de meste omfattende koronatiltakene ble iverksatt i Norge 12. mars, var 106 200 personer registrert som arbeidssøkere hos Nav. Medregnet disse har totalt 537 200 personer vært registrert som arbeidssøkere siden koronakrisen startet og fram til nå. Dette innebærer at de har vært helt eller delvis arbeidsledige eller arbeidssøkere på tiltak.

10 milliarder utbetalt i dagpenger

Nav jobber på spreng for å utbetale ytelser til de som har blitt arbeidsløse eller permitterte, og har behandlet over 200 000 søknader om dagpenger under koronakrisen. I denne perioden har Nav totalt utbetalt 10 milliarder kroner i dagpenger, hvorav 3,7 milliarder kroner er utbetalt gjennom forskuddsordningen for dagpenger.

1,4 milliarder i lønnskompensasjon

Tirsdag denne uka ble også den automatiserte ordningen med utbetaling av lønnskompensasjon til permitterte klar. Torsdag klokken 12 – under to døgn senere – er det fattet vedtak om å utbetale til sammen 1,4 milliarder kroner til 63 600 arbeidstakere og 10 900 arbeidsgivere gjennom denne ordningen, melder Nav på sine nettsider.

(nav.no)

Powered by Labrador CMS