Dialogmøter er en viktig del av Peabs årlige HMS-uke. (Foto: Peab)
Dialogmøter er en viktig del av Peabs årlige HMS-uke. (Foto: Peab)

Sikkerhet, helse og friskfaktorer i HMS-uka

Sikkerhet, helse og friskfaktorer er hovedtema under årets HMS-uke, som gjennomføres på samtlige av Peabs arbeidsplasser i Norge, Sverige og Finland.

Publisert

I løpet av HMS-uka blir det blant annet gjennomført dialogmøter om sikkerhet på arbeidsplassen, opplyses det i en pressemelding fra selskapet. I 2018 er det lagt ekstra vekt på temaene helse og friskfaktorer. I løpet av uka besøker lederne i selskapet til sammen rundt 500 arbeidsplasser for å delta i dialogmøter.

Friskfaktorer viktig

− Det er viktig å jobbe aktivt med friskfaktorer på arbeidsplassen. Friskfaktorer er for eksempel å ha en variert og utviklende jobb, åpen og tydelig kommunikasjon, involvering, riktig arbeidsbelastning og å ha det gøy på jobben. Disse faktorene fremmer helse og trivsel, og har samtidig en positiv innvirkning på sikkerheten, sier Urban Alm, HMS-sjef i Peab-konsernet.

Topp prioritet

Konsernsjef Jesper Göransson understreker at HMS er et av de absolutt viktigste områdene i Peab, alle dager, hele året.

− Vi kan aldri akseptere at det skjer ulykker eller at mennesker på våre arbeidsplasser blir syke av jobben. For å gi ekstra energi til det daglige sikkerhetsarbeidet, gjennomfører vi denne årlige HMS-uka der ledere, medarbeidere og underentreprenører møtes i dialog på våre arbeidsplasser, sier Göransson.

Verdifulle møter

Johan Hansson, adm. direktør i Peab Anlegg, besøker anleggsprosjekter over hele landet for å delta i dialogmøter.

− For meg er det en fantastisk mulighet til å se mange av våre arbeidsplasser og treffe mange av våre engasjerte medarbeidere. Siden så mange besøk er komprimert til én uke, og vi har en åpen dialog om samme tema på hver plass, får jeg et godt øyeblikksbilde på hvordan medarbeiderne våre har det akkurat nå. Det er utrolig verdifullt, sier han.

Omsorg for hverandre

Han sier det viktigste budskapet han har med seg til møtene er at alle medarbeidere må ha et daglig fokus på HMS.

− Hver enkelt medarbeider har både en rett og en plikt til å delta i dette arbeidet. Bare på den måten oppnår vi en tryggere arbeidshverdag, der ingen blir syke av å være på jobb og alle kommer like hele hjem igjen. Det handler om omsorg for seg selv og hverandre, sier Johan Hansson.

(Pressemelding fra Peab)

Powered by Labrador CMS