Stillas-med-plastlemmer-1
Stillas-med-plastlemmer-1

Danskene sikrer stillasmontører

Danskene vil sikre stillasmontørene bedre mot arbeidsulykker i forbindelse med montering, endring og demontering av stillaser.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Jan Tveita)

Danske myndigheter har innført nye regler om sikring av stillasmontører. 1. juni begynte det danske arbeidstilsynet å håndheve reglene som sier at montørene skal være fullt fysisk sikret mot fallulykker ved oppstilling, endring og demontering av stillaser.

Arbeidsgivers ansvar

Alle virksomheter som driver med stillasmontering, skal sørge for at de ansatte er sikret mot å falle ned når de arbeider i høyden. Sikringen skal skje med kollektive løsninger, og disse avhenger bl.a. av stillastypen og stillasets fabrikat. Noen stillastyper kan for eksempel sikres ved hjelp av en bestemt montasjemetode og -rekkefølge, og ved andre kan det brukes forskjellige typer rekkverk.

Fallsikringsutstyr

Hvis det ikke lar seg gjøre å sikre fullt ut med såkalte kollektive løsninger, skal det som minimum brukes egnet fallsikringsutstyr. Sikringen gjelder uansett om det blir oppstilt, endret eller demontert fasadestillaser, rullestillaser, bukkestillaser, eller om det blir arbeidet med totalinnkledning av stillaset.

(arbejdstilsynet.dk)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS