Adm. direktør Eirik Lie i Kongsberg Defence and Aerospace (KDA) mottar Akan-prisen 2017 av Peggy Hessen Følsvik, nestleder i LO. (Foto: Akan)
Adm. direktør Eirik Lie i Kongsberg Defence and Aerospace (KDA) mottar Akan-prisen 2017 av Peggy Hessen Følsvik, nestleder i LO. (Foto: Akan)

Akan-prisen til Kongsberg

Akan-prisen 2017 er tildelt Kongsberg Defense and Aerospace.

Publisert

Kongsberg Defence and Aerospace (KDA) er en high-tech-industrivirksomhet, som også jobber svært godt rusforebyggende, skriver Akan på sine nettsider.

Arbeidslivet er en unik arena for å ta tak i problematisk bruk av medikamenter, rusmidler eller spill. Det er på jobb man ser hverandre daglig og har anledning til å reversere negativ utvikling, dersom man kommer inn tidlig. Flere og flere virksomheter ser verdien av å jobbe forebyggende og være i stand til å håndtere problemer dersom de skulle oppstå. Kongsberg Defense and Aerospace er en virksomhet som jobber proaktivt.

Systematisk rusforebygging

– En av grunnene til at Kongsberg-bedriften mottar Akan-prisen 2017, er at den jobber svært systematisk med forebygging av avhengighetsproblematikk. I tillegg legges det til rette for god informasjonsutveksling og læring, samt kompetanseheving blant ledere, vernetjenesten og ansatte, sier Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter.

En investering i arbeidsmiljøet

I 2017 er det 22. gang Akan-prisen deles ut. Noen tidligere vinnere er Porsgrunn kommune, SAS Ground Handling Services AS, ABC Bakken barnehage og Veidekke ASA. Rusforebyggende arbeid er en god investering i arbeidsmiljøet.

– Etter mange år med utdeling av denne prisen ser vi at vinnerne kommer fra svært ulike bransjer og størrelser. Men dette viser bare at rusforebygging er relevant for de fleste virksomheter. Det å jobbe rusforebyggende høster gevinster som et bedre arbeidsmiljø, produktivitet, skjerpet sikkerhet og styrket omdømme. I tillegg vil det å jobbe med arbeidsmiljøet og holdninger gjøre det lettere å si ifra ved bekymringer, avslutter Elisabeth Ege.

(akan.no)

Powered by Labrador CMS