P4-profil Michael Andreassen (t.v.) og hans tidligere sjef Per Henrik Stenstrøm har en solskinnshistorie fra svarte helvete å fortelle - du får den og mye mer på konferansen Treffpunkt HMS ombord på Kiel-ferja i slutten av september.
P4-profil Michael Andreassen (t.v.) og hans tidligere sjef Per Henrik Stenstrøm har en solskinnshistorie fra svarte helvete å fortelle - du får den og mye mer på konferansen Treffpunkt HMS ombord på Kiel-ferja i slutten av september.

Meld deg på nå – få oppgradert lugar

Høsten store HMS-konferanse, Treffpunkt HMS, har påmeldingsfrist 25. august. Melder du deg på før 25. juni, så får du oppgradert lugar.

Publisert

HMS-konferansen arrangeres på Kiel-ferja 24.-26. september.

– Denne konferansen blir en viktig møteplass for alle som er opptatt av å skape et godt arbeidsmiljø, sier Geir Christiansen, redaktør for HMS-magasinet, som arrangerer konferansen.

Foredragsholderne i Treffpunkt HMS er hentet fra ulike deler av arbeidslivet – nettopp for at deltakerne skal kunne få innblikk i situasjoner som man samtidig får verktøy til å løse.
– Vårt mål er å gi deltakerne økt kunnskap og ny inspirasjon til å bidra på en enda bedre måte i egen virksomhet, sier Christiansen.

Første par ut er den profilerte P4-programlederen Michael Andreassen og hans tidligere sjef Per Henrik Stenstrøm. Hva skjer når sjefen får vite sannheten om programlederens alkoholmisbruk? På Treffpunkt HMS serveres den usminkede sannheten.

MELD DEG PÅ TREFFPUNKT HMS HER

Trond Hammer har en sterk historie å fortelle om hvor viktig arbeidsgiveren var for han etter en svært dramatisk ulykke. Hammer var første politimann fra Delta-styrken som gikk i land på Utøya 22. juli 2011. Sommeren 2015 var han på sykkeltur, og på et øyeblikk tok livet en vending. Han forteller sin versjon om hvor viktig støtten fra arbeidsgiveren har vært. I dag velger han fremtidens elitestyrke fra rullestolen. For som sjefen hans sa da han besøkte Trond på sykehuset: – Vi trenger hodet ditt, Trond!

Kay Ellingsen jobber spesielt med forbedring og utvikling av mennesker gjennom prosesser. Han kommer med en rekke nyttige tips til hvordan du kan holde sykefraværet nede i egen organisasjon.

Merethe Ulveseth er bedriftsjordmor i Salutis HMS og forsøker å gi svar på spørsmål knyttet til sykefravær blant gravide: Hvem er den gravide? Hvordan responderer de på ledelse? Hva er det som virker? Dette er spesielt interessant i lys av at kun 5-10 prosent av gravide har en medisinsk diagnose som ikke er forenelig med et aktivt arbeidsliv – men likevel står gravide for 1/3 av alt sykefravær blant kvinner mellom 20-40 år.

Trond Grønvold skal både holde i trådene gjennom konferansen og være bidragsyter. Som daglig leder i Salutis HMS vil han snakke om samhandling og konflikter.

Kolbjørn Jensen tar utgangspunkt i at de fleste som er borte fra jobben ikke er syke. De velger å være borte av årsaker vi kan gjøre noe med – men vil vi gjøre noe med det? Han dykker ned i fraværsbildet, ser på bransjer, typer og særegenheter.

Siste par ut blir Fredrik Aasebø og Jon Nerheim fra Røde Kors Førstehjelp. Sammen har de mer enn 20 års erfaring fra bransjen. De skal fortelle om hvordan flere bedrifter kan benytte hjertestarterberedskapen til å ta et samfunnsansvar, og hvordan de har bidratt til å redde flere liv også på arbeidsplasser.

MELD DEG PÅ TREFFPUNKT HMS HER!

Powered by Labrador CMS