Planter-på-kontoret

Bruk grønne planter på kontoret

Grønne planter på kontoret gir helsemessig avkastning, både for medarbeiderne og for bedriftens økonomi.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Det heter det i alle fall i en pressemelding fra Geelmuyden Kiese skrevet på vegne av blomsterkjeden Mester Grønn. Grønne planter på kontoret skaper både glade medarbeidere og høyere produktivitet, ifølge pressemeldingen

Stressende hverdag

Mange opplever arbeidsdagen i et kontorlandskap som stressende. Støy og dårlig luft svekker konsentrasjonen og kan gi helseplager som hodepine og trøtthet. Inneklimaet på mange arbeidsplasser er preget av tørr luft, støv og forurensing. Redningen kan være grønne planter som renser lufta for C02 og flyktige organiske gasser, tilfører luftfuktighet, og pynter opp sterile kontorlokaler. Resultatet er gladere medarbeidere som opplever større velvære på jobben, er mer effektive og mindre syke.

Planter har ulike egenskaper

Ekspert på grønne planter hos Mester Grønn, Kari Brekke, understreker at det ikke er uten betydning hvilken type plante du velger til kontoret. Plantene har nemlig ulike egenskaper.

– Kraftigere planter med større stamme absorberer mer CO2 enn mindre planter. I tillegg er enkelte planter som orkidéer og sukkulenter nattaktive. Det betyr at de omdanner CO2 til oksygen om natta.

Ti på topp av grønne planter

Nasa har for øvrig laget en ti- på- topp- liste over lettstelte grønne planter som er luftrensende og luftfuktende. Dersom du vil ha mer informasjon om hva disse plantene heter og hvilke egenskaper de har, kan du kontakte blomsterkjeden.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS