Lossing-av-gods

Lossing av lastebiler er risikofylt arbeid

Lossing av lastbiler er farlig arbeid, melder det danske arbeidstilsynet, som nylig har kontrollert sikkerheten ved godstransport på vei.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Det største problemet viser seg å være faren for at sjåfører blir påkjørt av andre trafikanter under arbeidet med lossing, skriver det danske Arbejdstilsynet i en pressemelding.

Ulykker med påkjørsel fra andre kjøretøy under lossingen er blant de fem mest utbredte arbeidsulykker i godstransporten, ofte med langt sykefravær til følge.

– Det er ikke bare når sjåførene beveger seg ute i trafikken at de risikerer å komme til skade. Det risikerer de i høyeste grad også når de stiger ut av førerhuset og begynner å bevege seg rundt blant andre trafikanter. På vår aksjon så vi dessverre for mange eksempler på at det ikke er nok oppmerksomhet omkring sikkerheten ved av- og pålessing. Det er helt klart noe det kunne ha vært satt større søkelys på i transportbransjen, sier tilsynssjef Lene Teilberg i Arbejdstilsynet.

Forebygging virker

Ulykkene kan forebygges ved å ta følgende forholdsregler:

* Velg et lossested der det ikke er fare for å bli påkjørt av andre trafikanter. Undersøk forholdene for lossing ved nye og ukjente kunder.

* Hold avstand til trucks og andre trafikanter.

* Rygg inn og kjør forlengs ut, bruk en hjelper til å dirigere sjåføren eller utstyr kjøretøyet med et ryggekamera.

* Spør om trafikkregler på ukjente lagre og terminaler – også de uskrevne.

* Bruk synlig reflekstøy hvis det ikke kan unngås å losse på et trafikkert sted.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS