Skanska-Sikkerhetsuke-2015

Sikkerhetsuke i Skanska

18.- 24. mai arrangerer Skanska sin årlige sikkerhetskampanje for 58 000 egne ansatte og over 200 000 ansatte hos underentreprenører og samarbeidspartnere. På mer enn 10 000 bygg- og anleggsplasser vies ekstra oppmerksomhet til sikkert arbeid i alle ledd av produksjon og planlegging.

Publisert

Fallende gjenstander i forbindelse med løfteoperasjoner er en av seks dødsrisikoer på bygge- og anleggsplasser. (Foto: Jan Tveita)

Tema for den ellevte sikkerhetsuka er planlegging for å fjerne de seks dødsrisikoene fra alle selskapets prosjekter. For å ivareta egen og andres sikkerhet, må hele organisasjonen jobbe systematisk med å fjerne, begrense og beskytte seg mot de mest kritiske risikoene vi utsettes for. Dette må gjøres i alle faser av et prosjekt.

De seks dødsrisikoene

Grovt sett er det seks kritiske risikoer som tar livet av mennesker på bygge- og anleggsplasser. Skanska kaller dem de seks dødsrisikoene.

● Konflikt menneske maskin.

● Fall fra høyde.

● Fallende gjenstand (løfteoperasjoner).

● Konstruksjonssvikt.

● Elektrisk spenning.

● Eksplosjon.

Sikkerhet foran alt

- Sikkerhet går foran alt i Skanska. Arbeidet med sikkerhet kan aldri hvile, men for å markere betydningen av temaet, vier vi en årlig uke med ekstra oppmerksomhet til sikkerhet. Vi har et enormt fokus på å minimere dødsrisikoer på våre prosjekter. Derfor har nettopp planlegging for å fjerne de såkalte seks dødsrisikoene blitt valgt som tema for årets sikkerhetsuke. Vi må planlegge for livet, vi har ingen å miste, sier adm. direktør Ståle Rød i Skanska Norge.

På mer enn 100 prosjekter og kontorer rundt om i Norge vil markeringen av årets sikkerhetsuke sette sitt preg, i form av arrangementer, øvelser og oppgaver. Blant aktivitetene som gjennomføres i løpet av Sikkerhetsuka inngår beredskapsøvelser, sikkerhetssamtaler, hundretalls sikkerhetsinspeksjoner, gjennomføring av sikker jobbanalyse (SJA), omfattende kursvirksomhet og diskusjoner om sikkerhet.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS