HMS--og-vernetjenesten-Ahus

Arbeidsmiljøuke på Ahus

Denne uka arrangerer Akershus universitetssykehus (Ahus) en arbeidsmiljøuke. Arrangementet er et samarbeid mellom avdeling for arbeidsmiljø, bedriftshelsetjenesten og vernetjenesten på sykehuset.

Publisert

Samarbeid om arbeidsmiljø på Ahus, fra venstre hovedverneombud Finn W. Halvorsen, BHT-leder Ingun Jenssen, HMS-sjef Stian Wessel Johnsen og hovedverneombud Morten Grønlie. (Foto: Jan Tveita)

– Vårt fremste mål med Arbeidsmiljøuka er å sette HMS på dagsordenen, understreker HMS-sjef Stian Wessel Johnsen ved Ahus. I løpet av uka skal vi blant annet synliggjøre alle HMS-aktørene ved sykehuset, arrangere lunsjkonsert i kantina, stå på stand i glassgata og arrangere en HMS-quiz med flotte premier. I tillegg skal vi ha litterær lunsj med Geir Lippestad og kurs i nattarbeid – for å nevne noe, sier Wessel Johnsen.

Tenker HMS hele året

– Vi tenker HMS hele året, men ønsket nå å sette søkelys på arbeidsmiljøarbeid ei hel uke, supplerer Ingun Jenssen, leder for bedriftshelsetjenesten ved Ahus.

– Tidligere har vernetjenesten arrangert en arbeidsmiljødag ved Ahus. Nytt av året er at avdeling for arbeidsmiljø, vernetjenesten og bedriftshelsetjenesten samarbeider om dette arrangementet, og at det strekker seg over ei hel uke, opplyser hovedverneombud Finn W. Halvorsen.

Verdens arbeidsmiljødag

– Det er heller ikke tilfeldig at arrangementet er lagt til samme uke som Verdens arbeidsmiljødag. Den går av stabelen tirsdag 28. april og blir markert med flere arrangementer rundt om i landet. Vi ønsket også å ha vårt arrangement knyttet til denne dagen, sier Halvorsen.

– Under Arbeidsmiljøuka vil vernetjenesten også skape litt blest om sin nye strategiplan for de kommende fem årene ved sykehuset, sier han.

HMS-seminar

Sykehusdirektør Øystein Mæland åpnet Arbeidsmiljøuka på Ahus. (Foto: Jan Tveita)

Arbeidsmiljøuka åpnet med et HMS-seminar på mandag. HMS-seminaret var rettet mot ledere, verneombud, hovedtillitsvalgte, arbeidsmiljøutvalgene og annet personell med HMS-ansvar. Sykehusdirektør Øystein Mæland innledet med spørsmålet: Hvorfor er HMS viktig ved Ahus?

Sikkerhet i luftfart og sykehus

Deretter overtok de to tidligere flykapteinene Jarle Gimmestad og Terje Løvøy stafettpinnen og snakket om sikkerhetserfaringer fra luftfart, før HMS-rådgiver Mona Hafeld snakket om forbedringsarbeid ved Ahus.

Til slutt avrundet psykolog og forfatter av Solstråleboken Trond Haukedal HMS-seminaret.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS