Voksenopplæring-CB7394832

Rekordmange søker om opplæringsmidler

938 virksomheter har søkt om til sammen 200 millioner kroner til kurs i lesing, skriving, regning, muntlige og digitale ferdigheter for sine ansatte gjennom tilskuddsordningen Basiskompetanse i arbeidslivet (BKA).

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Det har aldri tidligere vært flere virksomheter som har søkt om BKA-midler, heter det i en pressemelding fra Vox.

– Rekordsøkningen viser at det var riktig å styrke denne ordningen. Det vil føre til at flere voksne kan få tilbud om opplæring samtidig som de er i arbeid, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Økningen viser at virksomhetene har forstått hvilke muligheter BKA gir, og at behovet for opplæring er stort, sier Tom Sørhus, avdelingsdirektør i Vox.

Flest i Finnmark

Finnmark er det fylke med størst økning i antall virksomheter som har søkt BKA-midler. Sør-Trøndelag og Sogn og Fjordane følger rett bak, mens Østfold og Nord-Trøndelag har hatt størst nedgang.

Vox tildeler midlene i januar 2015. Tildelingen blir offentliggjort på vox.no, og alle søkere får brev med svar på søknaden.

(vox.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS