Omslag-HMS-03-13

HMS-magasinet på vei ut i posten

Det siste nummeret av HMS-magasinet før sommeren er på vei ut til abonnentene. Førstehjelp og sikkerhetsprodukter står øverst på agendaen i denne utgaven.

Publisert

(Omslagsfoto: Jan Tveita)

Entreprenørkonsernet Skanska har nylig gjennomført en sikkerhetsuke ved alle sine prosjekter over hele verden, også ved Gulli bro i Kongsvinger. Dette er et stort anlegg der en ny motorveibro skal bygges over Glomma. Her valgte ledelsen å bruke Sikkerhetsuka til å gjenoppfriske førstehjelpskunnskapene til sine ansatte.

Les mer om anleggsarbeidere som øver gjenoppliving i HMS-magasinet!

Lysende trygghet

Vi har også besøkt Nordberghjemmet i bydelen Nordre Aker i Oslo. Tage Nielsen er vaktmester ved sykehjemmet, og hans største mareritt er at det skal bryte ut brann der. Derfor gjør han hva han kan for å hindre at dette skjer, blant annet har han tatt i bruk en armbåndslykt som gir både de ansatte og beboerne større trygghet.

Les mer om nødarmbåndet ved Nordberghjemmet i bladet!

Utvidet hotellet - sparte energi

De siste årene har Holmenkollen Park Hotel Rica i Oslo utvidet sitt areal fra 22 000 til 27 000 m2. Samtidig har hotellet spart inn 500 000 kWh på energiforbruket.

Les i HMS-magasinet om hvordan hotellet fikk til dette!

Hele Rica-kjeden har for øvrig gjennomført et kolossalt miljøløft for sine hoteller i Norge og Sverige – også dette kan du lese mer om i bladet.

Sikker legemiddelgrossist

Ved grossistlageret til apotekkjeden Boots på Langhus drar alle lasset sammen. Det systematiske HMS-arbeidet gir de ansatte et sikkert arbeidsmiljø. Les mer om satsingen på arbeidsmiljøet i Alliance Healthcare i HMS-magasinet!

For øvrig finner du både nytt om forskning, nyheter fra Idébanken IA, jusstoff og produktnyheter i bladet. HMS-rådgiverne er også på plass og besvarer spørsmål fra leserne.

Dette – og mer til – kan du lese om i det nye nummeret av HMS-magasinet!

God sommerlesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS