Trening-colourbox2.jpg
Trening-colourbox2.jpg

Halvparten får støtte til å trene

Halvparten av norske arbeidstakere får støtte fra jobben til å trene, og én av fire kan trene i arbeidstiden.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

56,5 prosent av norske arbeidstakere får økonomisk støtte fra sin arbeidsgiver til å trene, og det er støtte til treningsavgift på treningssenter som er mest utbredt, opplyser Xtra personell i en pressemelding. Hver fjerde arbeidstaker får slik støtte, mens 14,1 prosent mottar støtte til medlemskap i bedriftsidrettslag.

Svenskene foran

Likevel ligger vi langt bak svenskene. I Sverige får hele 86,6 prosent av arbeidstakerne økonomisk støtte til trening. Tre av fem svensker får støtte til å betale treningsavgiften på treningssenter – det er dobbelt så mange som i Norge (60,8 mot 27,7 prosent). En mulig årsak til denne forskjellen er at det i Sverige er skattefritt å sponse de ansatte med trening. Det er det ikke i Norge.

Trening i arbeidstiden

27,8 prosent av de norske arbeidstakerne svarer at de får muligheten til å trene innenfor normal arbeidstid. Det er i offentlig sektor det er mest utbredt med tilrettelegging for trening i arbeidstiden. Her får 29,8 prosent muligheten til dette, mot 25,9 prosent i privat sektor. Innenfor offentlig forvaltning får nesten annenhver medarbeider, 45,7 prosent, tilrettelagt for trening i arbeidstiden.

Mest støtte i nord

De mest spandable arbeidsgiverne finner vi i Nord-Norge og Rogaland, der henholdsvis 75 og 72,8 prosent gir økonomisk støtte til trening. I motsatt ende av skalaen ligger Oslo. Bare 46,8 prosent av arbeidsgiverne i hovedstaden gir slik støtte.

De landsrepresentative undersøkelsene ble gjennomført i oktober 2012. 1013 mennesker i jobb ble spurt over telefon.

For mer informasjon, gå inn på hjemmesiden www.xtra.no

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS