Randi Haavik Varberg Norsk Resirk
Randi Haavik Varberg Norsk Resirk

Ny norsk panterekord

Nordmenn panter som aldri før. I 2012 returnerte vi over 500 millioner bokser og gjenvinningsflasker med pantemerke. Det er en panterekord som betyr mye for miljøet.

Publisert

Randi Haavik Varberg (Foto: Norsk Resirk).

I fjor ble det til sammen pantet rundt 369 millioner bokser og 133 millioner gjenvinningsflasker med pantemerke, opplyser Norsk Resirk i en pressemelding. Dette er hele 30 millioner flere enheter enn i 2011. Takket være nordmenns gode pantevaner har innsamlingsandelen vært økende de siste årene.

En viktig miljøinnsats

" De returnerte boksene og flaskene går til gjenvinning. Brukte bokser blir til nye bokser, mens brukte flasker blir til nye flasker og andre plastprodukter. Ved å gjenvinne sparer vi råmaterialer, reduserer klimautslipp og bruker betydelig mindre energi enn ved å produsere flasker og bokser av helt nytt materiale.– Fjorårets panting betyr at vi sparte nok strøm til å kunne lade alle landets mobiltelefoner de neste fem årene, sier kommunikasjonsdirektør Randi Haavik Varberg i Norsk Resirk. Det er Norsk Resirk som driver panteordningen for gjenvinningsflasker og drikkevarebokser.

Bytter til gjenvinningsflasker

Stadig flere drikkevareprodusenter går over fra å bruke ombruksflasker til å bruke gjenvinningsflasker. Blant disse er Coca-Cola, Ringnes, Mack, Telemark Kildevann, Borg, Grans, Lerum og flere andre bryggerier. Totalt er det nå pant på nesten 1000 forskjellige gjenvinningsflasker og over 750 ulike bokser med pantemerke.

(Norsk Resirk)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS