Arbeid-og-fritid-CB2963816
Arbeid-og-fritid-CB2963816

Ikke lykkeligere av kortere arbeidstid

Du blir ikke nødvendigvis lykkeligere i livet av å jobbe mindre, konkluderer forsker Robert Rudolf, etter å ha studert et naturlig arbeidslivseksperiment i Sør-Korea.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

I 2004 endret Sør-Korea de offisielle arbeidstidene. Lørdagen ble fridag, og arbeidsuka redusert fra 44 til 40 timer. Målet var å styrke fritidsindustrien og bekjempe lav produktivitet og ulykker på arbeidsplassene, skriver forskning.no.

Kvinner mer fornøyd

Ble koreanerne lykkeligere etter at de fikk mer fritid? Rudolfs forskning viser at arbeidende koner og mødre generelt er mer fornøyd med ordningen enn mennene, trolig fordi de oftere kommer i klemma mellom jobb og arbeid i hjemmet. Men selv om de fleste fulltidsarbeidende generelt var glad for mer fritid, var det ingen endringer i deres tilfredshet med jobben og livet.

Dette henger muligens sammen med et større krav om effektivitet på arbeidsplassen og i noen tilfeller kortere ferier. Det er antageligvis naivt å tro at redusert arbeidstid i seg selv skal øke ansattes velvære, mener Robert Rudolf.

(forskning.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS