Facebook-jobb-CB1208200
Facebook-jobb-CB1208200

Få bruker sosiale medier på jobb

Seks av ti nordmenn og svensker bruker i liten grad sosiale medier på jobben, ifølge en ny undersøkelse. Danmark ligger lavest, her er andelen nede i 73 prosent.

Publisert

(Illustrasjonsfoto:Colourbox.com)

Svenskene er flittige brukere av sosiale medier i fritiden, men på jobben ser det annerledes ut, skriver nettstedet arbetsliv.se. Seks av ti yrkesaktive svensker, 63 prosent, bruker ikke sosiale medier på jobben. Bare to av ti gjør det minst en gang i uka, til tross for at flere og flere virksomheter erstatter eller utvider sine intranett med sosiale medier, viser en undersøkelse utført av Ennova. Tallene kan sammenliknes med undersøkelsen Svenskene og internett, som viser at 64 prosent av befolkningen bruker sosiale medier i en eller annen form, skriver nettstedet.

Noen mer enn andre

Visse yrkesgrupper bruker sosiale medier mer enn andre, som journalister og ansatte i markedsføring, reklame og salg. I disse yrkesgruppene logger man inn på sosiale medier minst én gang i uka. Derimot bruker bare hver tredje leder sosiale medier regelmessig.

Undersøkelsen omfatter 31 000 medarbeidere i 28 land. I Sverige deltok 5800 personer.

(arbetsliv.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS