Akan-prisen-2013
Akan-prisen-2013

Akan-prisen til Tollregion Oslo-Akershus

Årets Akan-pris er tildelt Tollregion Oslo-Akershus. Prisen ble delt ut under Akan-dagene i Oslo.

Publisert

Stolte vinnere av Akan-prisen 2013: Fra venstre Akan-kontaktene Anniken Giil og Linn Lersveen, seniorrådgiver Øystein Refsdal, HMS-leder Ken Nilsen, regiondirektør Odd Arne Kristiansen og avdelingsleder Stina Smedsrud. Til høyre prisutdeler Hans Jørgen Breder, styreleder i Akan. (Foto: Jan Tveita)

Tollregion Oslo-Akershus får årets Akan-pris fordi organisasjonen driver et godt rusforebyggende arbeid som er gjort til en del av det systematiske HMS-arbeidet i virksomheten, heter det i en pressemelding fra Akan. Tollregionen har også en partsforankret rusmiddelpolicy som er kjent blant de ansatte og etterleves i praksis.

Dialogverksted

Tollregion Oslo-Akershus har i hele organisasjonen gjennomført en diskusjon om virksomhetens alkoholkultur ved hjelp av verktøyet Dialogverksted, hvilket har ført til gode diskusjoner rundt tema rus og avhengighet. Tollregion Oslo-Akershus har også rus- og avhengighetsforebygging som et tema i all lederopplæring.

Forbilledlig aktør

Organisasjonen har stått fram i media og er en forbilledlig aktør utad, men også innad i hele Tollvesenet. Akan-kontakter brukes aktivt av organisasjonen, i samlinger etc., og organisasjonen har et intranett med en aktiv Akan-del.

Tollregion Oslo-Akershus har videre besluttet å implementere Balance, et webbasert program for test og justering av alkoholvaner i nær framtid. Spilleproblematikk er årets satsingsområde.

Prisen ble delt ut av Hans Jørgen Breder, styreleder i Akan kompetansesenter.

Ytterligere informasjon om Akan kan også finnes på Akan kompetansesenters nettsider www.akan.no.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS