Jobbreiser-CB538851
Jobbreiser-CB538851

Vi reiser uten forsikring

Én av tre som reiser i jobben, har ikke tjenestereiseforsikring eller vet ikke om de har det, viser en fersk undersøkelse.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

45 prosent av norske arbeidstakere oppgir at de er på tjenestereiser av og til, ganske ofte eller svært ofte i forbindelse med jobben. Det tilsvarer 1,1 millioner arbeidstakere, og en tredjedel av dem reiser uten reiseforsikring eller vet ikke om de har forsikring som dekker tjenestereiser. Undersøkelsen er gjennomført blant et representativt utvalg på over 1000 arbeidstakere i Norge av Sentio på oppdrag fra Gouda Reiseforsikring.

Overraskende mange

– Det er overraskende mange arbeidsgivere som tar sjansen på å sende ansatte ut på reise uten forsikring, sier skadesjef Carl Fredrik Hirsch i Gouda.

25 prosent av de som reiser i jobben, oppgir at de ikke er forsikret for tjenestereiser gjennom arbeidsgiveren sin. Sju prosent av de som reiser, vet ikke om de er forsikret. Det betyr at mer enn 350 000 arbeidstakere reiser uten forsikring eller uten å vite om de er forsikret. Carl Fredrik Hirsch har sett tilfeller hvor det kunne gått virkelig galt:

– Sykehusopphold og hjemtransport kan handle om store summer. Hvem tar regningen når ikke reiseforsikringen eller den norske stat kan gjøre det? Det er noe arbeidsgiver og arbeidstaker bør tenke igjennom, sier han.

Mest tankeløshet

Hirsch mener det heller skyldes tankeløshet enn at bedriftene bevisst vil spare penger på forsikringene. En helårs reiseforsikring for ansatte som dekker tjenestereiser og privatreiser, representerer ikke noen stor kostnad, men kan være gull verdt om uhellet er ute.

Undersøkelsen viser at de som jobber i privat sektor, reiser mer enn offentlig ansatte, og at ansatte i store bedrifter reiser mer enn ansatte i små virksomheter. Menn reiser også mer i jobben enn kvinner.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS